2023. július 28. | 11:10

Még a belga F1-es hétvége előtt bejelentették, hogy Max Verstappen öt rajtkockával hátrébbról kell induljon.

Jön az idei F1-es szezon belgiumi állomása, azonban nem minden csapatnak halad zökkenőmentesen a felkészülés. A pontversenyt jelenleg a címvédő Max Verstappen vezeti, azonban a Red Bull pilótája biztosan nem pole pozícióból indul majd a Belga Nagydíjon.

A versenyzők autóiban ugyanis egy szezon alatt négyszer lehet váltót cserélni, Verstappen RB19-es versenyautójában azonban már ötödszörre kell ezt végrehajtani. Az energiaitalos csapat sorozatban 12 futamgyőzelemnél tart, így ez a büntetés annyira azért nem fog fájni nekik, így be is vállalták.

Spában viszonylag sok előzési lehetőség van, így a váltócsere nem egy rossz döntés, ezért a Red Bull arra jutott, hogy új egységgel vágnak neki a hétvégének. Az autó annyival gyorsabb mint a többi csapaté, hogy valószínűleg így is esélyes lesz Verstappen a végső győzelemre Belgiumban.

A büntetés egyébként nem szól a sprintfutamra, csak a vasárnapi versenyre. Verstappen mindenesetre nem aggódik, bízik a csapatban és az autóban, amely eddig is sorra hozta az eredményeket.

Legutóbb éppen a Magyar Nagydíjon verte simán az egész mezőnyt, mögötte Norris ért be a második helyen, Verstappen Red Bullos csapattársa, Perez pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A hétvége mégsem erről volt emlékezetes, hanem arról, hogy Norris a pódiumon a heves ünneplés közepette összetörte a Herendi által készített trófeát. A magyar manufaktúra aztán bejelentette, hogy készít egy újat Verstappennek a törött helyett.

Dan Mullan / Getty Images