Pert veszített a Ferrarival szemben Philipp Plein divattervező, akit a bíróság 300 ezer euró kompenzáció megfizetésére kötelezett a bíróság. Az ügy egy 2017-es, milánói bemutatót követően robbant ki, ahol Plein számos Ferrari, Lamborghini és McLaren modellt vonultatott fel.

A Ferrarinak azonban nem csak ezzel az eseménnyel, hanem a férfi közösségi média bejegyzéseivel is problémája akadt. Az olasz autógyártó szerint Plein az ő márkanevük jogtalan felhasználásával próbálta népszerűsíteni saját divatmárkáját. A Ferrari azt állítja, Plein posztjai rontották a jó hírnevüket.

A Milánói Bíróság ítélete alapján Plein a 300 ezer eurós kompenzáció mellett a 25 ezer eurós perköltség megfizetésére is kötelezett. Ezenkívül a divatmogulnak el kell távolítania minden olyan képet a weboldaláról és a közösségi média felületeiről, melyeken Ferrari modellek láthatók. Amennyiben ennek nem tesz eleget, vagy új fotót posztol, akkor képenként újabb 10 ezer eurót kell fizetnie.

A döntés kihirdetését követően Plein az Instagramon reagált. Stílszerűen egy Ferrari 812 Superfastról képet tett közzé, és jelezte, fellebbezni fog az ítélet ellen.

„Az ügynek még nincs vége, nem hagyom, hogy a Ferrari nyerjen. FONTOS: a mostani még nem a végső döntés. Az ítélet ellen én és az ügyvédjeim fellebbezünk. A következő tárgyalásra 2021 tavaszán kerül sor. A Ferrari vezetőinek üzenem, hogy talán a Forma-1-es sikertelenség megszüntetésére kellene hasonló mértékű energiát fordítaniuk. Esetleg érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy néhány személyt kicseréljenek a vezetőségben” - írta Plein az Instagramon.

A divattervező hozzátette, végső esetben hajlandó elfogadni a bírósági ítéletet, ha a Ferrari a kifizetett kompenzációt jótékony célra fordítja.

Ha Ferrari rajongó vagy, ezt a videót muszáj megnézned!