A Race Of Champions rendezvény jégre kerül – szó szerint!

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-01-22, 12:42

Eddig főként európai és arab országokban rendezték meg előszeretettel a bajnokságot, a skandinávok inkább csak megnyerték.

Az autósport legnagyobb ikonjai gyűlnek össze évről évre, hogy egy laza eseményen összemérjék erejüket egy stadionban, egy különleges és technikás pályán. Kétféle megmérettetés van, egyéni és országokra lebontva csapatbajnokság is van a Nemzetek kupája győzelemért.

A Race Of Champion 2022-es helyszíne rengeteg hóval

A korábbi indulók között volt Michael Schumacher, Sebastian Vettel, David Coulthard, Sébastien Loeb, Juan Pablo Montoya, Felipe Massa és Tom Kristensen is, hogy csak néhányat említsek.

Az első eseményre 1989-ben került sor azóta is a motorsport-naptár alapeleme. 2022 lesz az első alkalom, hogy havon és jégen versenyeznek.

Sebastian Vettel és Michael Schumacher egy Nemzetek Kupája győzelem után

A ROC arra törekszik, hogy egy teljesen fenntartható és szén-dioxid-semleges esemény legyen, ezért a legizgalmasabb elektromos autókat vonultatják majd fel, hogy ezen az új versenypályán hasítsanak, amely csupán 60 mérföldre van a sarkkörtől.

A korábbi eseményeket Barbadoson, Londonban, Miamiban, Mexikóban, Bangkokban és többek között Dusseldorfban tartották. Svédország lesz az első rendezvény a ROC számára Skandináviában.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
McLaren-Mercedes pilóták a 2001-es szezonban
2021. január 31.
Senna, Alonso és Prost is utazott már leintés után a versenytársak autóján.

További hírek