2020. június 25. | 23:26

10-15 éven belül újra lesz Räikkönen az F1-es rajtrácson?  

Július 5-én kezdetét veszi a kissé megtépázott 2020-as Forma-1-es szezon. Az Osztrák Nagydíjig tehát már két hét sincs hátra. A pilóták, a csapatok és a rajongók is nagyon várják a folytatást.

Az Alfa Romeo pilótája, Kimi Räikkönen az elmúlt időszakban több időt tudott a családjával tölteni. A közösségi médiában látott felvételek arról tanúskodnak, Kimi élvezi az apa szerepet. Több videót is posztoltak, ahol a kertben labdázik a gyerekekkel, vagy éppen a medencében játszanak. A héten egy versenyzéshez köthető felvétel került feltöltésre, melyen Räikkönen Robin nevű kisfiával gokartozik.

A videót Minttu Räikkönen, Kimi felesége tette közzé, a következő hozzászólással:

„Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Robin gyorsabb.”

Tekintve, hogy apuka Forma-1-es világbajnok, nem is rossz teljesítmény ez egy ötévestől.

Kimi Räikkönen a közelmúltban beszélt Robin gokartok iránt mutatott érdeklődéséről. Az ő korában ez csak a szórakozásról kell szóljon, nem érdemes az ideális ívről vagy a megfelelő kigyorsításról beszélgetni.

„Nem mondtam neki, hogyan vezessen, nem mértük a köridőket sem. A legfontosabb, hogy élvezze az egészet. Én nem nézem, hogy jól csinálja-e, vagy sem. Még csak öt éves. Ha pár év múlva is tetszik neki, és akarja csinálni, akkor talán átgondoljuk a lehetőségeket. Egyelőre örülök, ha tetszik neki valami” - mondta a Ferrari 2007-es világbajnoka.

Az Instagramon megosztott videóból az is kiderült, hogy az ifjú Robin 40 kört tett meg a gokartpályán, és csak egyszer pördült meg. Hiába, a vér nem válik vízzé.

  • Címkék:
  • F1