szombat - 2023. június 10.
20 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ricciardo elhagyja a McLaren F1-es csapatát

2022. augusztus 24. | 22:58

A 2022-es szezon végéig még marad a wokingiak pilótája.

A McLaren Racing és Daniel Ricciardo közös megegyezéssel arra jutott, hogy bár az ausztrálnak 2023 végéig van érvényes szerződése, a 2022-es idény végén elválnak a felek útjai.

Ricciardo 2021-ben csatlakozott a McLarenhez nagy reményekkel. Az év nem úgy alakult a Renault csapatától érkező versenyző számára, ahogyan tervezte, de a 2021-es Olasz Nagydíjon aratott győzelme némileg feledtette a vártnál gyengébb szereplését.

Ricciardo úgy nyilatkozott, hogy kiváltság volt a McLaren családhoz tartozni. A wokingiak vezérigazgatójával, Zak Brownnal és Andreas Seidl csapatvezetővel többször is egyeztettek, végül arra jutottak, hogy az idény végén felbontják a megállapodást. Az ausztrál azt ígérte, mindent belead az idény hátra lévő részében, hogy minél eredményesebben szerepeljen a McLaren. Semmit sem bánt meg, jövőjéről később fog bejelentést tenni.

A napokban felröppentek a pletykák, hogy a Haas érdeklődik Ricciardo szolgálatai iránt, ezt azonban nem erősítette meg a McLaren versenyzője.

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo jövője még kérdéses, az azonban biztos, hogy a McLarennél csak 2022 végéig marad | Fotó: Depositphotos

Andreas Seidl és Zak Brown is köszönetét fejezte ki Ricciardo elhivatottsága és elszántsága kapcsán. Seidl külön megemlékezett a Monzában aratott győzelméről. Brown nem rejtette véka alá, hogy többet reméltek, de a legjobb eredményeire fog emlékezni, és a legjobbakat kívánja Ricciardónak.

A hírek szerint a McLaren az Alpine csapatát kikosarazó Oscar Piastrinak kínálhat ülést a következő szezonra Lando Norris mellett. Érdekesség, hogy Piastri szintén ausztrál nemzetiségű.

BMW iX M60 2022 – Menetpróba A kezébe ültetett chippel nyitja ki autóját egy Tesla tulajdonos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!