2023. március 28. | 13:48

A hétvégén Ausztráliába látogat a Száguldó Cirkusz, ideje egy kicsit fokozni a hangulatot.

A 2023-as rajtrácsról kiszorult Daniel Ricciardo egykori csapatától, a Red Bulltól kapott mentőövet. Az ausztrál a világbajnoki címvédő tartalékpilótájaként tevékenykedik.

A Forma-1 idei szezonja a hétvégi Ausztrál Nagydíjjal folytatódik, Ricciardo pedig különleges helyszíneken hajtotta meg az osztrák istálló egy korábbi autóját. A szóban forgó versenygép a 2011-es szezonban használt RB7-es, amellyel Sebastian Vettel elhódította második világbajnoki címét. Az autóban egy 2,4 literes V8-as motor dolgozik, így köszönőviszonyban sincs a hibrid korszakban használt, az eddigi két futamon legyőzhetetlen RB19-essel.

A felvételen elején a Red Bull Milton Keynes-i főhadiszállásán vagyunk, ahol a mérnökök éppen egy megbeszélést tartanak, melyre Ricciardo is bekapcsolódik. Az ausztrál pilóta farmernek öltözve ül egy traktoron, majd a csapat utasításait meghallgatva az RB7-es volánja mögé pattan.

Ezt követően kezdetét veszi a száguldás. Ritkán látható jelent, ahogy egy Forma-1-es autó egy poros, aszfaltozatlan úton halad. Ricciardo ebben a szakaszban Daniel Sanders off-road motorversenyző ellen száll harcba, majd egy helikopter kíséretében nyomja a gázt a porban.

Egy gyors kerékcsere után ismét változik a táj, az Új-Dél-Walesben Wollongongba érkezünk. Az RB7 itt már egy aszfaltozott, tengerparti szakaszon halad, Ricciardo kísérője ezúttal Matt Hall, műrepülő-pilóta. Innen egészen Sydneybe vezet az ausztrál autóversenyző útja, ahol némi tengerparti sütkérezésre, és városnézésre is szakított időt.

A következő állomáson Toby Price tereprali-versenyzőt ismerhetjük meg, Daniel Ricciardo a kavicsokkal teli pályán is jól teljesít a Forma-1-es autóban, pedig az út során számos szándékosan felállított csapdával is meg kell küzdenie.

Red Bull Content Pool