Ross Brawn: Schumacher sérülékenyebb volt, mint Hamilton

Közzétéve:
2020-10-15, 15:11

Schumacher többet merengett az apró hibákon, így hamarabb belefáradt az autóversenyzésbe.

Lewis Hamilton az Eifel Nagydíjon beállította Michael Schumacher futamgyőzelmekre vonatkozó rekordját. A Mercedes brit pilótája a versenyt követően Mick Schumachertől vehette át a német legenda sisakját. Hamilton meghatottan fogadta a különleges ajándékot, és elismerő szavakkal nyilatkozott a hétszeres világbajnok Schumacherről.

Michael Schumacher

A Forma-1 jelenlegi sportigazgatója, Ross Brawn korábban a Mercedesnél és a Ferrarinál is vezető szerepet töltött be, hosszú évekig dolgozott együtt Schumacherrel. Brawn szerint sok a hasonlóság Hamilton és Schumacher között, a brit pilótát azonban kevésbé sebezhetőnek tartja.

„Amikor először találkoztam Michaellel, erősnek és szinte arrogánsnak tűnt, a valóságban azonban tele volt kétségekkel. Nagy szüksége volt arra, hogy a megfelelő emberek vegyék körül, akik a megfelelő megerősítést biztosíthatják számára. Úgy érzem, Lewis nem függ ennyire a körülötte lévőktől” - fogalmazott Ross Brawn.

Ross Brawn 1997 és 2006 között dolgozott a Ferrari kötelékében, majd 2009-ben világbajnoki címet nyert a Brawn GP csapatfőnökeként. Az istálló helyét a gyári Mercedes vette át az F1-es mezőnyben, Brawn pedig 2013-ban adta át a stafétát Toto Wolffnak, így Hamiltonnal már nem dolgozott együtt. Az autóversenyzők lélektanát azonban remekül ismeri.

Lewis Hamilton a nürburgringi dobogó tetején ünnepelte pályafutása 91. futamgyőzelmét
Lewis Hamilton a nürburgringi dobogó tetején ünnepelte pályafutása 91. futamgyőzelmét 

„A pilóták gyakran képesek hosszan merengeni a kisebb hibákon is. Michael is ilyen típus volt. 2006-ban hagyta ott a Ferrarit, addigra egyszerűen elfáradt. Lewis egy kicsit másképp működik, az ő figyelmét más dolgok is lekötik a versenyzésen kívül. Fantasztikus teljesítményt nyújt, nem látszik rajta az idő múlása, továbbra is éhes a sikerre” - tette hozzá a tapasztalt sportvezető.

Hamiltonnak eltökélt szándéka, hogy megdöntse Michael Schumacher rekordjait. Ami a futamgyőzelmek számát illeti, a Mercedes pilótája az október 25-én rendezendő Portugál Nagydíjon veheti át a vezetést az örökranglistán. Ha nem történik drámai fordulat, Hamilton idén hetedszer is világbajnok lesz, ezzel pedig beállítaná Schumacher rekordját.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Leclerc és Verstappen
2019. december 31.
Lewis Hamilton dominált – de melyik volt a legjobb küzdelem, a legjobb kör, a legjobb verseny?

További hírek