2019. június 12. | 13:15

Fantasztikus hétvégét teljesített a PTR Honda csapata és Sebestyén Peti Jerezben

A Sebestyén Peti eddigi legjobb kvalifikációs eredményének köszönhetően a rajtrács negyedik sorának elejéről vágott neki a FIM Supersport- világbajnokság 6. fordulójának. Végül újabb értékes 10. pozíciót szerezve, legjobb Hondásként 6 másodperccel Sommer előtt haladt át a célvonalon. Hat értékes pontot gyűjtve megtartotta tizedik helyét a világbajnoki tabellán.

„Ez a 10. pozíció nekem többet jelent, mint bármelyik másik eredményem ebben az évben, nagyon örülök neki. Most azt érzem, hogyha visszamehetnék az időben és újra átélhetném ezt a futamot, még okosabban és erősebben tudnék teljesíteni. Nagyon nehéz a Yamahákkal felvenni a harcot, ők teljesen másképp motoroznak, ahol gyorsabb voltam ott visszafogtak, volt olyan szektor, ahol viszont megléptek előlem. Kezdetben tudtam volna még keményebben menni, de próbáltam kicsit tartogatni a gumit a verseny végére. A tervem az volt, hogy a végén harcolok a 8. és 9. pozícióért, de az utolsó körök nem sikerültek tökéletesen. Boldog vagyok, ez volt a szezon legjobb versenye és megint egy lépéssel előrébb kerültünk az élmezőnyhöz” - mondta a verseny után Sebestyén Peti.

Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke is nagyon elégedett volt a versenyt követően. Szerinte Peti jól teljesített, beérte az élbolyt, Vinalessel és Perolarival harcolt és Okubu sem volt annyira messze. Ez a 10. helyezés értékesebb, mint az imolai, szépen fejlődik és felvette a lépést az erősebb pilótákkal.

Néhány szektorban a magyar pilóta volt erősebb, máshol a Yamaha, de kezdi megtanulni hogyan tudja megelőzni őket. Nagyon büszke rá, mert ezt tartja az eddigi szezon legjobb teljesítményének. Ezeket a pozitív impulzusokat felhasználva készülnek Misanóra.

„Ismét egy igazi férfimunkát láthattunk Petitől! Azt hiszem, a szakmabeliek látják azt, hogy az élmezőnyben mekkora Yamaha uralom van, csak a top Kawasaki csapat és az MV Agusta tudja velük felvenni a versenyt. Peti most már folyamatosan a legjobb Hondásként ér célba és nagyon keményen dolgozik, versenyről versenyre egyre feljebb kapaszkodik. Azt hiszem, ha így folytatja remek eredményeket fog elérni ebben a szezonban és hamarosan egyre közelebb lesz a TOP5-höz!!! Gratulálok neki és a csapatnak, élmény volt nézni a versenyt!” - tette hozzá Stefano Favaro a Sport&Events Academy alapítója.

Faster Promotion Sajtóanyag