Stroll pozitív koronavírus-tesztet produkált az Eifel Nagydíj után

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-21, 15:31

Habár akkor ez volt, most mégis indulhat a hétvégi Portugál Nagydíjon.

Lance Stroll, a Rancing Point versenyzője a közösségi oldalán ismerte el, hogy a nürburgringi futamot követően pozitív lett a koronavírus-tesztje. A kanadai versenyző egész hétvégén betegséggel küszködött, és habár mély hallgatás volt a betegséggel kapcsolatban, utána is csak annyit mondtak, hogy gyomor problémák miatt nem tudott indulni. Alapvetően még a csapat is a koronavírusra gyanakodott, de több negatív tesztje is volt.

Lance Stroll egy sajtótájékoztatón maszkban és sapkában

„Az Eifel Nagydíj után volt pozitív tesztem, azóta 100 százalékig jól érzem magam, és már több negatív tesztem is lett.” – írta az Instagram oldalán

Michael Masi versenyigazgató szerint nincs semmi kivetnivaló abban, hogy Stroll máris indulhat a hétvégén, hiszen a szabály szerint, ha negatív tesztje van a paddock résztvevőjének, akkor már szerepelhet a hétvégén. A szezon során a kanadai pilóta a második F1-es, aki elkapta a vírust, azaz csak a Racing Point pilótái kapták el eddig. Betegség és a járvány miatt három esetben volt szükség állandó pilóta pótlására, ebből mindhárom esetben Nico Hülkenberg volt az, aki pótolta a versenyzőket.

Érdekesség, hogy az elmúlt 7 versenyen Hülkenberg három ponttal többet tudott szerezni, mint az a Sebastian Vettel, aki mindegyik futamon ott is volt nem úgy, mint a német pilóta, akinek erre két verseny is elég volt. A rendszeres beugró pilóta a portimaói hétvégén is készenlétben áll.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Sebastian Vettel
2020. július 15.
Erősödnek a bokszutcai pletykák a négyszeres világbajnok körül.
Sebastian Vettel egy futam után
2020. szeptember 10.
A német négyszeres világbajnok jövője sokáig kérdéses volt. Felmerült a neve a Mercedes kapcsán is, sokan pedig tudni vélték, hogy abbahagyja a versenyzést.

További hírek