Szujó Zoltán elárulta, miért távozik az M4-től

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-05-11, 19:00

A kommentátor elárulta távozásának okait

Szerződésszegés miatt menesztették az F1-es kommentátort, Szujó Zoltánt. Erre látszólag semmi nem utalt, április elején az Alapjáratnak is adott interjút. Az Instagramon szűkszavúan foglamazott a délutáni órákban.

"Minden verseny, minden utazás és minden történet véget ér egyszer. Úgy tűnik, az én F1-es utazásom is a végéhez közeledik - legalábbis egyelőre. Sokat tanultam a világról, az emberekről és saját magamról az elmúlt 18 évben. Köszönöm, hogy figyeltetek, és ne feledjétek: #oveketbekapcsolni !" - írta Szujó Zoltán posztjában az Instagramon.

Meglehetősen hirtelen jött a döntés, hiszen egy napja még egy mosolygós szelfit lőtt Szujó Barcelonából, a kommentátori állásból.

Szujó Zoltán mosollyal az arcán szelfizett Barcelonából
Szujó Zoltán mosollyal az arcán szelfizett Barcelonából - kérdés, mennyire volt őszinte a mosoly

A fent idézett posztból semmi konkrétumot nem lehetett megtudni, azóta viszont kiderült, szerződésszegésre hivatkozva bontotta fel szerződését az MTVA, az Indexnek pedig bővebben is kifejtette távozásának okait.

Szujó már az elején leszögezte, nem politikai okok miatt kellett távoznia.

"A legfontosabbal kezdem, határozottan nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek az M4 Sporttól való távozásomhoz" - nyilatkozta Szujó az Indexnek.

Szujó Zoltán és kommentátortársa, Wéber Gábor Barcelonából közvetítette volna a versenyhétvégét, ám pénteken hanghiba lépett fel a szabadedzésen, s az MTVA arra kérte a párost, hogy jöjjenek vissza Budapestre, és onnan közvetítsék az időmérőt és a futamot. Szujó úgy érezte, szombaton nincs megfelő  idegállapotban ahhoz, hogy közvetítse az időmérőt, így a vezérigazgatótól és a főszerkesztőtől helyettesítését kérte. Vislelkedését tűrhetetlennek minősítették, és közölték vele, vasárnap sem kell bemennie közvetíteni.

Miután beadta felmondását Szujó, anak elfogadásáról a kommentátor Mérei Andre szolgálati közleményéből értesült, melyben az MTVA megköszönte eddigi munkáját.

Wéber Gábor, Max Verstappen és Szujó Zoltán
Wéber Gábor, Max Verstappen és Szujó Zoltán

Szujó Zoltán elárulta, három éve fontolgatja azt, hogy távozik posztjáról, mivel véleménye szerint az MTVA nem jól sáfárkodik az F1-es közvetítési jogokkal. Leépítették a háttérben dolgozó stábot, a fiatal, tapasztaltlan kollégák pedig nem tudták kezelni megfelelően többek között a pénteki hanghibát sem. Szujó azt mondta, 2019-ben számára egy ilyen műszaki malőr megengedhetetlen, és feladta a harcot. Az április elején készült interjú során még nem utalt arra semmi, hogy ez benne van a levegőben.

A népszerű kommentátor záró gondolatként elárulta, a motorsport közelében szeretne maradni, és az interneten elérhető motorsportos műsort tovább folytatják Wéber Gáborral.

Felröppentek a pletykák, hogy Palik László helyét készítik elő az MTVA-nál, aki hosszú kihagyás után tért vissza a televízió képernyőjére, ahol a kétes sikereket hozó Exatlon műsorvezetője volt. Hogy valóban ez áll-e a mögött, hogy ilyen gyorsan elfogadták Szujó felmondását, egyelőre óriási kérdőjel. Te örülnél, ha Palik László lenne ismét az F1 kommentátora?

Kapcsolódó írások

Szujó Zoltán
2020. január 04.
Néhány adásra szól az új megállapodás.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek