TCR – Nagy Dániel a dobogón

Közzétéve:
2019-04-28, 15:09

Megviccelte az időjárás a TCR mezőnyének második futamát a Hungaroringen, Nagy Dani viszont stabilan autózott

A WTCR túraautó-világkupa sorozat második hétvégéjén Michelisz Norbiért, Tassi Attiláért és Tenke Tamásért is szurkolhatunk, azonban a TCR Európa-kupában Nagy Dániel sikerében is bízhattunk a Hungaroringen. Az összetett kvalifikáció után Dani a 8. helyen végzett, majd az első, vasárnapi futamon a hatodik helyre hozta fel a M1RA Motorsport színekben versenyző Hyundait.

A második futamon Nagy Dani a harmadik helyről kezdett, de hamar sikerült az első helyre felküzdenie magát. A csepergő eső szép lassan elkezdte áztatni a pályát, a rajtot követő két, szerencsétlenül kieső versenyző miatt a safety car vezette néhány körig a mezőnyt. Sorra hullotak az autók, majd a hetedik körben jött Brisché és Magnus, akik elkezdték  szorongatni Danit, végül a nyolcadik körben már mindketten a magyar versenyző előtt voltak. Dani a harmadik pozíciót stabilan tartotta a futam végéig, így ő is felálhatott a dobogóra.

Az első 10 sorrendje a következő képpen alakult: Briché, Magnus, Nagy, Borkovic, Panciatic, Urrutia, Lémeret, Files, Potty, Kajaia

Helyszíni fotók: Háfra Zsolt

Kapcsolódó írások

Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
Volkswagen-találkozó a Hungaroringen 2018
2018. szeptember 24.
Idén is rengeteg átépített autó gyűlt össze a Hungaroringen, ráadásul különleges, gyári példányokat is megmutattak
1981-es Volkswagen Scirocco tuning oldalnézetből.
2018. szeptember 26.
A Kindair kultúra külföldön már ismert, ám itthon ez az első Scirocco, melyre ilyen fóliázás került