Ma 16:00-kor elrajtolt a Brit Nagydíj. Verstappen az első kanyarnál átvette a vezetést, mögé besorolt az élről rajtoló Sainz, a harmadik helyre pedig a remekül startoló Hamilton lépett előre. Az élmenők mögött azonban hatalmas baleset történt.

A Twitterre felkerülő képsorok alapján Csou Kuan-jü, Pierre Gasly és George Russell haladt egymás mellett. Gasly kissé lemaradva haladt Csou és Russell között, ám Russell belra húzott, így autója irányíthatatlanná válva csapódott neki Csou autójának. Csou autója a feje tetejére állva csapódott a gumifalba.

Miután Russell autója megállt, azonnal rohant Csou irányába. Azt,  hogy ezt követően mi történt, nem tudhatjuk. A televíziós közvetítésben nem játszották vissza jó ideig balesetet, aminek az az oka, hogy nem lehet tudni, milyen állapotban van a balesetet szenvedett pilóta.

Végül megmutatták, hogy mi történt: Csou autója a baleset után a gumifalba csapódott, majd azon átpördülve a fémkordon fogta csak meg, így nem vágodott a nézők közé. A Sky Sports információi szerint a kínai versenyzőt hordágyra tették, mozog, az Alfa Romeo csapata szerint rendben van. A legfrissebb hírek szerint már kérdésekre is válaszolt. Alighanem a glória ismét életet mentett.

A baleset következtében Russell és Albon autóója is összetört. Ocon és Cunoda továbbhajtott, ám kérdéses, hogy az újraindításnál el tudnak-e rajtolni.

FRISSÍTÉS: Az eredeti rajtsorrend szerint indulnak újra azok a versenyzők, akik az újraindításnál rajthoz tudnak állni

FRISSÍTÉS: Csou magánál van, beszél, nem tört el egy csontja sem, a körülményekhez képest jól van.