Teljes volt a káosz az Ausztrál Nagydíj kapcsán az elmúlt órákban. Mint korábban megírtuk, a McLaren F1-es csapata visszavonulót fújt, csütörtökön éjfél előtt pedig elkezdett terjedni a hír a közösségi oldalakon, hogy Vettel és Räikkonen tart.

A McLaren azt követően döntöttek a visszavonulás mellett, hogy egyik munkatársának koronavírus tesztje pozitív lett. Ez elég meggyőző érvnek tűnhetett a verseny törlése mellett, ráadásul korábban elhangzott olyan kijelentés Ross Brown részéről, hogy csak akkor rendezik meg a futamot és számít majd a pontversenybe, ha minden csapat ott tud lenni a helyszínen. Erre hivatkozva sokan azt gondolták, a McLaren bejelentésével az ausztráliai körözés gyakorlatilag le is lesz fújva, ám mivel a wokingiak gond nélkül megérkeztek az Albert Parkba, a Formula 1 vezetősége úgy döntött, folytatódhat a show.

Nem zökkenőmentesen, magyar idő szerint csütörtök este a 7News Sydney ausztrál hírportál közzétett egy cikket, melyben Victoria állam kormányfője, Daniel Andrews kijelentette, hogy nézők semmiképp nem mehetnek be a lelátókra, kezdve a pénteki szabadedzéssel. Már ha egyáltalán sor kerül arra.

Formula 1 Ausztrália nézők

A BBC-n és más, megbízhtónak tartott hírportálokon magyar idő szerint csütörtök este tényként közölték, hogy Räikkonen és Vettel hazafelé tartott. A Twitteren egy utaslista is kering a Ferrari és az Alfa Romeo versenyzőjének nevével, melynek hitelessége azért megkérdőjelezhető. Hivatalos kommunikáció ugyanakkor a Formula 1 részéről nem történt egészen magyar idő szerint pénteken 0:08-ig. A versenyhétvége törléséről kevesebb mint kettő órával az első szabadedzést megelőzően adott ki hivatalos közleményt a Formula 1.

Raikkonen és Vettel

Mondanám, hogy teljességgel érthetetlen, hogy miközben lefújták az olasz és a spanyol labdarúgóbajnokságot, karanténba helyezték a világ legnagyobb labdarúgó csapatának játékosait, mint a Juventus és a Real Madrid, miért késlekedtek a döntés meghozatalával az idénnyitó Formula 1-es futam kapcsán, ugyanakkor persze az ok egyértelmű: nem mindegy, hogy kinek kell ki felé kártérítést fizetnie.

Hasonló késlekedés van a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és a nyári labdarúgó Európa Bajnokság kapcsán, no de az már nem négy kerék, nem a mi asztalunk.