péntek - 2023. június 02.
17.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Turán Friciék új versenyautóját is az AMTS-en leplezték le

2023. március 20. | 08:23

Teljesen új, neonzöld-fekete ruhát öltött Turán Frici és Farnadi Ági Volkswagen Polója, amellyel a páros az idei évben is a Magyar Országos Rali Bajnokság futamain áll rajthoz. A versenyautó 2023-as dizájnját a csapat által kiírt pályázatra érkezett több mint húsz pályamunka közül választotta ki a versenyző és navigátora.

„Nagyon megtisztelő, hogy ilyen sokan csatlakoztak a különleges dizájn pályázatunkhoz, több mint 20 kreatív munka közül választottuk ki Ágival végül a befutót, és emellett a közönségkedvenc tervezetet is díjaztuk. Mindkét nyertesünk lehetőséget kap az idei szezonban arra, hogy egy rendhagyó, egynapos teszten átélje a csapatunk vendégeként, milyen érzés a navigátor székében ülni, ami biztos rendkívüli élmény lesz. Az autónk egyedi öltözetet kapott idén, szerintem az egyik legszebb ruhája a mi Polónknak lesz 2023-ban" - mosolygott Frici.

Az autóbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót az MNASZ december 1-jén megválasztott új elnöke, Szujó Zoltán nyitotta meg.

„Szemléletmódot szeretnénk váltani a hazai autósportban, amelynek érdekében folyamatosan zajlik az átfogó munka. A csapatunkkal hiszünk abban, hogy lehet jó hangulatú, a szurkolókat kiszolgáló versenyeket szervezni itthon úgy, hogy közben a biztonságra is fokozott figyelmet fordítunk a versenypályákon és azon túl is. A ralisportban az új szakágvezetés fantasztikus munkát végzett, az idei szezon összesen kilenc versenyből áll majd, ebből hat futamon találkozhatunk a Rally1-es mezőnnyel" - mondta Szujó Zoltán.

„Ugyan az előző évünk nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, ennek ellenére felkészülten és optimistán várjuk az idei szezont. Az autónk és a csapatunk is készen áll, idén két murvás verseny is bekerült a versenynaptárba, aminek kifejezetten örülök, mert ott mindig jó tempót tudunk diktálni" - folytatta Frici.

„A célunk természetesen most sem változott, minden versenyen szeretnénk kihozni magunkból a maximumot és az élen autózni. A mezőny most is erős lesz, izgatottan várjuk a hónap végi rajtot és örülünk, hogy a nyíregyházi EB-futammal zárhatjuk majd az évet" - tette hozzá Farnadi Ági.

A Magyar Országos Rali Bajnokság az előzetes tervek szerint idén hat versenyből áll majd, a murvás Székesfehérvár Ralival rajtol március 31. és április 2. között, és az október eleji Rally Hungary EB-futammal zárul.

Just Creative

MK Racing Photography
Egyszer érkezőként, majd elhaladóként is bemértek egy gyorshajtó autóst Soha nem volt még ilyen unalmas az F1, és ez csak rosszabb lesz

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!