A közösségi médiában is rendre visszatérő vitatémát szolgáltat a labdarúgók fizetésének helyzete. Magyarországon is sokan sajnálják a futballba fektetett milliárdokat, valamint a játékosoknak kifizetett magas béreket. Tény, hogy a világ legnépszerűbb sportágában elképesztő összegek mozognak, ám érdemes egy pillantást vetni a Forma-1-es pilóták helyzetére is. Az egyszerűség kedvéért mi minden összeget forintra átváltva közlünk a pillanatnyi árfolyamon értve.

A RacingNews365 becslése szerint Wayne Rooney, az angol válogatott gólrekordere, a Manchester United egykori sztárja 53 milliárd forintot keresett pályafutása során. A Forma-1-től a 2021-es idény végén visszavonuló Kimi Räikkönen azonban ennél is magasabb értéket tudhat magáénak. A finn pilóta nettó összkeresete 62 milliárd forint, amivel az F1-es versenyzők között a negyedik helyet foglalja el, sorrendben Michael Schumacher, Lewis Hamilton és Fernando Alonso mögött.

Räikkönen telefonál
Kimi Raikkonen 2007-es világbajnoki címe nagyot lendített vagyonának növekedésén

A labdarúgók között a Manchester Unitedhoz idén visszatérő Cristiano Ronaldo vezeti a sort 140 milliárd forinttal. David Beckham, az angol klub korábbi 7-ese, valamint Ronaldo korszakos ellenfele, Lionel Messi is hasonló mértékű pénzösszeget tehetett zsebre a becslések szerint. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher szépen termelt az F1-ben töltött évei során, a német legenda 249 milliárd forintot kapott.

Az Alfa Romeo csapatánál versenyző Kimi Räikkönen az idény végén visszavonul, miközben a gazdagsági lista élmezőnyéhez tartozó Fernando Alonso még 40 éves korában is harcol a fiatalok ellen, Lewis Hamilton pedig versenyben van azért, hogy nyolcadik világbajnoki címével megdöntse Schumacher rekordját.