Új korszak kezdődik a Williams Forma-1-es csapatának életében

Tóth Balázs
Közzétéve:
2020-08-22, 21:17

A Dorilton Capital amerikai befektetési vállalat megvásárolta az istállót.

A Sir Frank Williams és Sir Patrick Head által alapított ikonikus brit konstruktőr májusban már nyilvánosságra hozta, hogy stratégiai megfontolásból tárgyalásokat kezdeményeztek annak érdekében hogy a cég akár kisebbségi, akár többségi tulajdonrészét eladják.

Az üzletre három hónappal később, e pénteken került sor. A Williams közleményében izgalmas és új korszaknak aposztrofálta ezt, hozzátéve, hogy a csapat remek helyzetből várhatja a 2021-re elfogadott új Concorde-megállapodással életbe lépő szabályváltozásokat.

Williams F1

A Williams istálló szerint az új befektető ismeri és értékeli a csapat történelmét és értékeit, és elkötelezett amellett, hogy megőrizze az identitását a grove-i alakulat. Ennek szellemében továbbra is Grove marad a Williams székhelye, és nem is tervezik, hogy elköltöztessék a csapatot máshová. Nevet sem váltanak, továbbra is Williams néven fog tehát részt venni az istálló a Száguldó Cirkuszban. A Williams igazgatótanácsa egyhangúan támogatta az adás-vételt, beleértve Sir Frank Williams-t is.

Elégedetten nyilatkozott Clarie Williams csapatvezető-helyettes is, aki elmondta, a folyamat megkezdésekor olyan partnert szerettek volna találni, aki ugyanazokat az értékeket képviseli, mint a Williams, lát potenciált a csapatban és képes a lehetőségeket kiaknázni. Clarie Williams úgy véli a Dorilton személyében megtalálták ezt a céget.

A Williams a kezdetek óta családi tulajdonban lévő csapat volt, így egy nagy korszak lezárul az istálló életében, de Clarie Williams elmondása szerint hisznek abban, hogy ahhoz, hogy ismét sikereket érjen el a csapat, erre a lépésre volt szükség.

Williams F1

2020-ban még nem szereztek egyetlen pontot sem a grove-iak, de az előző meglehetősen pocsékul sikerült szezonhoz képest mind az időmérő edzéseken, mind a versenytempó tekintetében is jelentőset léptek előre. George Russell az eddigi hat futamból négyszer bejutott a Q2-be, márkatársának Nicholas Latifinek ez egyszer sikerült. Mindent egybevéve úgy tűnik csak idő kérdése, mikor szerzik meg az első bajnoki egységeket. Russel a szezonnyitón hajszálnyira volt ettől, a 11. helyen intették le, míg Latifi a Brit Nagydíjon került közel a pontszerző helyekhez, a 12. helyen zárt.

Az már korábban eldőlt, 2021-ben változatlan felállással, George Russellel és Nicholas Latifivel vág neki a szezonnak a Williams.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek