Újabb négy futammal bővül a 2020-as Forma-1-es versenynaptár

Frissítve:
2020-08-25, 14:23

Duplázó helyszín és egy nagy visszatérő is a frissen bejelentett pályák között.

2011 után ismét rendeznek Török Nagydíjat a Forma-1-ben. Az Istanbul Park versenypályáján november 15-én versenyez a Száguldó Cirkusz mezőnye. A törökországi futammal együtt összesen négy újabb versennyel bővült a 2020-as naptár. Eldőlt, hogy Bahrein idén duplázni fog: november 26-án rendezik a Bahreini Nagydíjat, majd december 6-án a Szahíri Nagydíjra kerül sor – a tervek szerint utóbbit más vonalvezetésen teljesítheti a mezőny. A szezonzáró verseny az Abu Dhabi Nagydíj lesz, melynek dátuma december 13-a lesz. A most bejelentett négy futammal teljessé vált a Forma-1 2020-as versenynaptára, mely 17 futamot tartalmaz.

„Törökország, Bahrein és Abu Dhabi is helyet kap az átalakított versenynaptárban. Szeretnénk köszönetet mondani a szervezők és partnerek kemény munkájáért. Az idei naptárban így összesen 17 futam szerepel. Sajnálattal közöljük, hogy az F1 idén nem látogat el Kínába. Köszönjük a Juss Sports elmúlt hónapokban nyújtott támogatását, nagyon várjuk, hogy jövőre visszatérhessünk Sanghajba” - áll a Forma-1 hivatalos közleményében.

A szezon utolsó négy futamának időpontja:

  • Török Nagydíj - 2020. november 13-15. (14. forduló)
  • Bahreini Nagydíj - 2020. november 27-29. (15. forduló)
  • Szahíri Nagydíj - 2020. december 4-6. (16. forduló)
  • Abu-Dzabi Nagydíj - 2020. december 11-13. (17. forduló)

 „Ezúton kívánjuk megerősíteni, hogy bizonyos futamokon, korlátozott számban jelen lehetnek a nézők is. A szervezőkkel jelenleg is egyeztetünk a részletekkel kapcsolatban. Szeretnénk a lehető legtöbb szurkolót vendégül látni, ám a biztonság továbbra is az elsőszámú szempont a versenyek megrendezésekor. A COVID-19 világjárvány alakulása kapcsán párbeszédet folytatunk a helyi hatóságokkal, hogy a futamok a lehető legnagyobb biztonságban, valamint az utazási és egészségügyi korlátozások maximális betartásával bonyolítsuk le” - olvasható a hivatalos sajtóanyagban.

„Büszkén jelentjük be, hogy Törökország, Bahrein és Abu Dhabi is helyet kap a 2020-as idényben. Az idei év soha nem látott kihívások elé állította az egész világot, így a Forma-1-es közösséget is. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki lehetővé tette a versenyek megrendezését. Sajnáljuk, hogy bizonyos helyszínekre nem tudunk eljutni. Bízunk benne, hogy az átalakított versenynaptár is szórakoztató lesz a rajongók számára” - fogalmazott Chase Carey, a Forma-1 elnöke és vezérigazgatója.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Zandvoort légifelvételen
2019. május 14.
35 év után visszatér a Formula 1 Hollandiába, Max Verstappen hazájába
Ausztrál Nagydíj rajtja
2019. október 07.
A történelem során először lesz 22 futam egy évben – emiatt a téli tesztek is rövidebbek lesznek.

További hírek