2023. május 30. | 14:42

Kínos jelenettel indult, végül mégis a Tesla-sofőrje örülhetett.

Ha valamit nem lehet elvenni a villanyautóktól, az a lenyűgöző gyorsulásuk. Az elektromos hajtás szinte azonnal rendelkezésre álló nagy nyomatéka a megfelelően szabályozott elektronikának köszönhetően jól megy át az aszfaltra a Tesla modelljeiben is.

Az SUV kivitelek sem szégyenkeznek, hiszen a Model Y Performance 3,7 másodperc alatt van százon, a Model X Plaidnek pedig csak 2,6 másodpercre van szüksége ehhez a mutatványhoz.

Ebben a videóban egy Mercedes ML63 AMG ellen állt oda a negyedmérföldes versenyhez egy Model Y, azt azonban nem tudjuk, milyen módosításokat hatjtottak végre a két autón, vagy hogy teljesen gyáriak voltak-e hajtás szempontjából.

Várták is a rajtot, azonban a Tesla sofőrje véletlenül hátramenetben indult el, a Mercedes így tetemes előnyre tett szert. Gyorsan kapcsolt a villanyautó sofőrje, a végén pedig behozta a lemaradást. Sőt.

Végül 13,65 másodperc alatt teljesítette a távot, míg a Mercinek ehhez 14,33-ra volt szüksége. Ezután egy Porsche Cayenne-nel is versenybe szállt a Tesla, itt azonban a sofőr már nem követte el ugyanazt a hibát. Tetemes előnnyel nyert is.

A versenyekről készült felvételt itt lehet megnézni:

Tesla