2020. február 21. | 16:27

A rajongók Bottast, Coulthardot és az egyszeres világbajnok Jody Schecktert is láthatják Johannesburgban.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Forma-1 és a Heineken szurkolói fesztivált rendez Dél-Afrikában, az eseményre 2020. március 29-én kerül sor Johannesburgban. A Joburg fesztiválon részt vesz a Mercedes-AMG Petronas, az Aston Martin Red Bull Racing és a Renault F1-es csapata. A rajongók láthatják a 2019-es idény második helyezettjét, Valtteri Bottast, a 13-szoros futamgyőztes David Coulthardot, valamint 1979 világbajnokát, Jody Schecktert is.

Ez lesz Afrika első utcai, versenyautós fesztiválja, mely a Forma-1-es autók bemutatója mellett számos érdekességet tartogat a kilátogatók számára. A DHL jóvoltából kipróbálhatják magukat az Esport szimulátorain, valamint részt vehetnek a Pirelli kerékcsere kihívásában is. Az esemény szuperautók, SA Karting gépek, F1600-as autók és ikonikus együléses versenyautók kiállítása színesíti.

A Forma-1 pedig egy kicsit valóban visszatér Dél-Afrikába, ugyanis Jody Scheckter az 1979-es világbajnoki Ferrarival köröz majd Johannesburg utcáin.

„Nagy örömmel és izgalommal jelenthetjük be, hogy idén visszatér a Forma-1 Dél-Afrikába, a Heineken F1 Joburg fesztivál keretében. Dél-Afrikának különleges helye van a Forma-1 történetében. Dolgozunk rajta, hogy ismét F1-es futamot rendezhessünk. A fesztivál kiváló alkalmat szolgáltat a helyi rajongók számára, hogy közelről csodálhassák meg a Forma-1-es autókat. Rengeteg szórakoztató programmal készülünk” - mondta Ellie Norman, az esemény marketing és kommunikációs igazgatója.

„A Heineken® és a Forma-1 között régóta működő együttműködés jegyében szeretnénk megmutatni a világnak, hogy a Száguldó Cirkusz nem csak a versenyzésről szól. Hamisítatlan Heineken-hangulatot ígérünk Dél-Afrikában, a Joburg fesztivál életre szóló élményt jelent majd a kilátogatóknak” - tette hozzá Gerrit Van Loo, a Heineken® Dél-Afrika marketing igazgatója.

„Boldog vagyok, hogy a Forma-1-gyel és a Heinekennel közösen megrendezhetjük Dél-Afrika első F1-es fesztiválját. Annak pedig külön örülök, hogy én is körözhetek a világbajnoki autómmal. Országunk gazdag F1-es történelemmel rendelkezik, a szurkolók most lehetőséget kapnak arra, hogy testközelből láthassák a sportág csodáit” - osztotta meg gondolatait Jody Scheckter, a Dél-Afrikai Nagydíj Részvénytársaság elnöke.

„Gauteng régió Afrika szórakoztató, divat- és üzleti fővárosa. A bajnokok és az autóversenyzés otthona. Örömmel adunk otthont is az első afrikai F1-es fesztiválnak. Az esemény kiváló katalizátora lehet a munkahelyteremtésnek, illetve a terület társadalmi-gazdasági fejlődésének” - mondta Morakane Mosupyoe, Gauteng régió gazdasági minisztere.

  • Címkék:
  • F1