Vogel Adrienn mozgalmas szezon előtt áll

Közzétéve:
2019-03-26, 11:46

Adri lévén, magyar női indulója is lesz a rali-Eb-nek!

Vogel Adrienn, a 2017-es Év magyar női autóversenyzője cím birtokosa idén az ERC nyíregyházi záróhétvégéjén áll rajthoz egy R2-es technikával, emellett pedig a pályaversenyeken is bizonyítani akar. 

2018-ban hetedik helyen végzett a Kia Platinum Cupban, amiben idén is folytatja a szereplést, emellett pedig a Kia Platinum Rally Cupban is rajthoz áll, valamint két versenyen az M-Sport által fejlesztett R2-es raliautóval is elindul. 

“Nagyon boldog vagyok, hogy raliban is egyre több a lehetőségem. A tavalyi, végül amatőr kategória bajnoki címmel zárult beugrás után idén még tovább szeretném fejleszteni magam a ralipályákon navigátorommal, Notheisz Ivettel. A szezon számunkra a március végén debütáló Kia Platinum Rally Cuppal kezdődik az Eger Rallye-n, ezután a lengyelországi Janus Kulig Memorial futamon próbálhatom ki az M-Sport által fejlesztett R2-es raliautót. Majd április utolsó hétvégéjén pályaversenyzéssel folytatom: ami a Kia Platinum Cup a WTCR magyarországi fordulóján kezdődik. Ősszel pedig az ERC-n is bemutatkozom, a Nyíregyháza Rallye-n, a rali-Eb zárófutamán állok rajthoz” - mondta Vogel Adrienn. 

Vogel Adrienn a Platinum kenőanyagok társaságában

Az R2-es raliautót egy teszt erejéig már meghajthatta a magyar versenyző. Arról ilyen emlékei vannak:“Tempós pályán teszteltünk két hete Orosháza környékén. 133 km/óra volt az átlagsebesség, több lassító is tarkította. Sok beállítást ki tudtunk próbálni, az autó futóműve elképesztő. A szekvenciális váltó mellett sok más újdonságot is meg kellett szoknom, például a bal láb féket, de néhány szakasz után minden sima volt.”

A lengyel Platinum kenőanyag idén is támogatja a magyar versenyzőt, ami azért nagy szó, mert elsősorban lengyel származású pilóták mögé áll be a cég.

“Büszke vagyok rá, hogy ilyen erős támogatót tudhatok magam mögött, igyekszem minél jobb eredményekkel meghálálni a bizalmukat.” 

Vogel Adrienn a Kia Platinum Rally Cup autója mellett

Vogel Adrienn számára most hétvégén, azaz március 29-30-án kezdődik a szezon a 
Kia Platinum Rally Cup első állomásával, az Eger Rally-val. Itt veszi kezdetét az ötállomásos sorozat, amelyben 1.2 literes, elsőkerék meghajtású, 102 lóerős, 940 kilós, szériaközeli Kia Picantókkal szállnak harcba az indulók.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Yellow Flag Media sajtóinformáció

Kapcsolódó írások

Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...
Lángot lő az Audi az esti gyorson - oldalról fotózva
2018. október 16.
Van egy sztorim, ami úgy kezdődik, hogy péntek éjjel a San Marino-i várban... Érdekel?

További hírek