Vogel Adrienn mozgalmas szezon előtt áll

Közzétéve:
2019-03-26, 11:46

Adri lévén, magyar női indulója is lesz a rali-Eb-nek!

Vogel Adrienn, a 2017-es Év magyar női autóversenyzője cím birtokosa idén az ERC nyíregyházi záróhétvégéjén áll rajthoz egy R2-es technikával, emellett pedig a pályaversenyeken is bizonyítani akar. 

2018-ban hetedik helyen végzett a Kia Platinum Cupban, amiben idén is folytatja a szereplést, emellett pedig a Kia Platinum Rally Cupban is rajthoz áll, valamint két versenyen az M-Sport által fejlesztett R2-es raliautóval is elindul. 

“Nagyon boldog vagyok, hogy raliban is egyre több a lehetőségem. A tavalyi, végül amatőr kategória bajnoki címmel zárult beugrás után idén még tovább szeretném fejleszteni magam a ralipályákon navigátorommal, Notheisz Ivettel. A szezon számunkra a március végén debütáló Kia Platinum Rally Cuppal kezdődik az Eger Rallye-n, ezután a lengyelországi Janus Kulig Memorial futamon próbálhatom ki az M-Sport által fejlesztett R2-es raliautót. Majd április utolsó hétvégéjén pályaversenyzéssel folytatom: ami a Kia Platinum Cup a WTCR magyarországi fordulóján kezdődik. Ősszel pedig az ERC-n is bemutatkozom, a Nyíregyháza Rallye-n, a rali-Eb zárófutamán állok rajthoz” - mondta Vogel Adrienn. 

Vogel Adrienn a Platinum kenőanyagok társaságában

Az R2-es raliautót egy teszt erejéig már meghajthatta a magyar versenyző. Arról ilyen emlékei vannak:“Tempós pályán teszteltünk két hete Orosháza környékén. 133 km/óra volt az átlagsebesség, több lassító is tarkította. Sok beállítást ki tudtunk próbálni, az autó futóműve elképesztő. A szekvenciális váltó mellett sok más újdonságot is meg kellett szoknom, például a bal láb féket, de néhány szakasz után minden sima volt.”

A lengyel Platinum kenőanyag idén is támogatja a magyar versenyzőt, ami azért nagy szó, mert elsősorban lengyel származású pilóták mögé áll be a cég.

“Büszke vagyok rá, hogy ilyen erős támogatót tudhatok magam mögött, igyekszem minél jobb eredményekkel meghálálni a bizalmukat.” 

Vogel Adrienn a Kia Platinum Rally Cup autója mellett

Vogel Adrienn számára most hétvégén, azaz március 29-30-án kezdődik a szezon a 
Kia Platinum Rally Cup első állomásával, az Eger Rally-val. Itt veszi kezdetét az ötállomásos sorozat, amelyben 1.2 literes, elsőkerék meghajtású, 102 lóerős, 940 kilós, szériaközeli Kia Picantókkal szállnak harcba az indulók.

Forrás:

Yellow Flag Media sajtóinformáció

További autós hírek

Olyat gyakran látunk és posztlunk is, hogy a robogó, megkülönböztető jelzést használó mentőautó után bevágódnak és így próbálnak maguknak időt…

A tűz olyan reakciót váltott ki a kocsiból, amire nem lehetett előre számítani – írja az origo. Az alábbi videót…

Eddig tisztázatlan körülmények között 2020. január 25-én 15 óra 35 perckor, az M3-as autópálya 49+100-as kilométerszelvényében, a Miskolc irányába vezető…

Rengeteg megbotránkoztató, meghökkentő vagy esetenként vicces felvétel kerül fel oldalunkra. Azon túlmenően, hogy próbálunk titeket érdekes, szórakoztató, naprakész tartalmakkal ellátni,…

A teherautó sofőrje az A9-es autópályán haladt Ingolstadt közelében. A német rendőrök meg tudták állítani, de nem volt egyszerű feladat.…

Kapcsolódó írások

Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...
Lángot lő az Audi az esti gyorson - oldalról fotózva
2018. október 16.
Van egy sztorim, ami úgy kezdődik, hogy péntek éjjel a San Marino-i várban... Érdekel?
Porsche olasz ház előtt oldalról fotózva
2018. október 28.
Szombaton délelőtt pihenő volt a résztvevőknek és a nézőknek is egyaránt, délután viszont Domagnano környékén bőgtek fel a motorok.
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!