WTCR: Michelisznek állt a zászló a malajziai hétvége első napján

Közzétéve:
2019-12-13, 14:47

Michelisz Norbi 15 pontra növelte előnyét a tabellán!

Norbi a Magyar Gyorsasági Bajnokság díjkiosztóján elmondta, most érzi, hogy meglesz! Sosem láttam még Norbit ennyire „egyben”. Szerintem rengeteg honfitársam egy magyar siker reményében kelt fel ma reggel.

Az ország Norbija pedig nem okozott csalódást szurkolóinak. Az első szabadedzést megnyerte, a második, tét nélküli etapon is csupán Azcona volt gyorsabb nála. A kvalifikáció előtt a Huyndai magyar versenyzője azt mondta, hogy nem érezte tökéletesnek az autót, főleg a friss gumikon szenvedett a pályán. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy úgy tűnt, a többiek helyzete sem volt jobb, ugyanakkor nem lehetett tudni, hogy ki mennyit tartalékol.

Michelisz Norbert a Hyundai volánja mögött

1. időmérő

Michelisz az első időmérős gyors körével rögtön az élre ugrott, 2:14.100-as eredményével, miközben előtte csapattársa, Gabriele Tarquini adta neki a szélárnyékot. A második kört szintén ezzel a taktikával kezdték meg, így nem meglepő, hogy több mint három tizedet tovább javított a Hyundai éllovasa. Ezalatt a Link&Co bajnokesélyesei, Yvan Muller és Thed Björk a mezőny hátsó felében voltak, a Hondás Esteban Guerrieri viszont bekerült az első tízbe.

Ekkor több mint 10 perc volt még hátra, azonban Norbi rádión jelezte a mérnökének, hogy úgy érzi, mindent kiautózott, így már nem is ment ki a pályára. Mivel senki nem tudott még a közelébe se férkőzni, a magyar versenyző megnyerte az első időmérőt, ezzel öt ponttal tovább növelte előnyét az élen, hiszen a riválisok közül senki sem végzett az első ötben.

Michelisz Norbert interjúadás közben

2. időmérő

Norbi a helyi idő szerint már esti, villanyfényes időmérőnek is abszolút esélyesként vágott neki. A Q1 végén 24 ezreddel maradt el Nicky Catsburg idejétől. A magabiztos továbbjutás megvolt, nem úgy mint a Link&Co két bajnokesélyesének, Yvan Mullernek és Thed Björknek.

A Q2-nek Gabriele Tarquini szélárnyékával futott neki, ezzel a segítséggel megfutotta a hétvége addigi messze legjobb idejét (2:13.054) és ezzel jutott tovább a Q3-ba. A leggyorsabb jogán Michelisz azt választotta, hogy elsőként futja meg a gyors körét az időmérő harmadik szakaszában, és 2:13.141-et autózott.

Michelisz Norbert autója oldalról

Utána a másik két hyundaios következett, viszont Tarquini és Catsburg is hibázott a gyors körén. Hozzájuk hasonlóan Mikel Azcona sem tudta megfogni Norbit. Utolsóként Guerrieri látott neki a gyorskörnek, és meg is szerezte a második helyet. Tehát ezzel a győzelmével Michelisz Norbert tovább növelte előnyét az élen, a futamok előtt már 15 ponttal vezeti a bajnokságot Guerrieri előtt.

Holnap, azaz szombaton a motorosok veszik birtokba a pályát, ahol Kovács Bálint révén szintén van kinek szurkolni. Vasárnap viszont három verseny is vár a WTCR mezőnyére, melyeket a tévében élőben lehet követni az Eurosport 1-en, az első kettőt pedig az M4 Sporton, a harmadikat a Duna Worldön is.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Michelisz Norbert
2020. szeptember 24.
Beváltotta fenyegetését a dél-koreai márka.

További hírek