Mivel már az előző két hazai X-Trial versenyen is részt vettem, azt hittem mindent láttam, viszont tegnap este kiderült a Papp László Sportarénában, hogy ez korántsem igaz! Már a kezdő körben lehetett látni, hogy elsőre mind a nyolc versenyzőn kifogott a pálya, még a 26-szoros világbajnok Toni Bou sem tudott tökéletesen végig ugrálni az akadályokon. Ekkor
Miquel Gelabert és Benoit Bincaz is búcsúzott, a következő nekifutásban Jaime Busto és Jorge Casales hibázott a legtöbbet így ők is csak nézhették a dobogós helyezésekért folytatott csatákat.

A harmadik helyért Jeroni Fajardo és Gabriel Marcelli vívott élet-halál harcot, végül a csupán 19 éves Marcelli állhatott fel életében először a dobogóra. Ez gyorsan eldőlt, hiszen a hat akadályból álló pályából mindössze egyet kellett teljesíteniük, így egyetlen hiba is elég volt. Ezután jött csak az igazi csata!

A sportág két fenegyereke került a döntőbe, akárcsak tavaly. A finalistáknak minden erejüket össze kellett szedniük az előttük álló hat akadály teljesítéséhez. Korántsem volt azonban könnyű dolguk. Végül mind a ketten ugyanannyi hibapontot zsebeltek be, ezért ráküldték őket még egy betontömbökből álló szakaszra, ahol ismét hibáztak.

A versenybírók ezután nagy fejvakarások közepette, arra jutottak, hogy Toni Bou a második fordulóban jobban teljesített, így neki ítélték a győzelmet, ezzel 65. győzelmét aratta a spanyol. Az eddigi három fordulót követően 15 pont előnyt épített ki Adam Ragával szemben.

Toni Bou (1.): „Nagyon szoros győzelem volt, melyet egy nagyon kemény verseny előzött meg. Az első két fordulóban jól éreztem magam és hatékonyan motoroztam. A döntő azonban más volt, mert olyan hibákat vétettem, amiket el lehetett volna kerülni. Adam nagyon jó teljesítményt mutatott, így megérdemli a gratulációt. Lehettem volna jobb is az utolsó körben, de így nagyszerű érzés a győzelem.”

Adam Raga (2.): „Boldog vagyok, mert jó ütemben sikerült teljesíteni már az első körtől kezdve és ez kellett a döntőbe jutáshoz. A vége nagyon szoros volt, végül döntetlenre álltunk, de nagyon elégedett vagyok, mivel egy kimondottan nehéz pályát állítottak össze a szervezők.”

Gabriel Marcelli (3.): „Ez minden, amiről álmodtam. Örülök, hogy az első dobogómat ezen a rendkívül nehéz helyszínen szereztem meg.”

Hatalmas buli ez minden évben és felráz kicsit az unalmas téli időszak tespedéséből. Szerencsére nem kellett sokat várni a 2020-as év első motorsport rendezvényéig. Két hét múlva pedig a Superenduro Vb mezőnye látogat Budapestre.