Zengőék versenyét elmosta az eső Dubajban

Közzétéve:
2020-01-13, 14:55

A Zengő Motorsport is rajthoz állt Dubajban a 24 órás endurance versenyen, amit elmosott az eső. A magyar alakulat a TCR kategória 11. helyén végzett.

2020 első hosszútávú versenyének a dubaji versenypálya adott otthont, ahol a Zengő Motorsport egy Cuprával és öt pilótával szállt harcba a népes mezőnyben. Zengő Zoltán csapatfőnök is autóba ült Gál Szabolcs, Horváth Tamás, Kismarty-Lechner Gábor, és Tóth Csaba mellett.

Az időmérő edzést a kategóriájuk 13. legjobb idejével fejezték be. Az autók elrajtoltak és felkészületek az esőzésre, melyet ugyan előre jeleztek, mégsem gondolta senki, hogy ennyi égi áldás hullik majd alá...

A Zengő Motorsport Cuprája a dubaji versenypályán

Elkezdett esni, majd ömleni, majdnem 1 óra alatt szinte versenyzésre alkalmatlanná vált az aszfaltcsík, ezen a helyzeten nem segített az erős szél sem, végül a rajt után 7 óra 17 perc elteltével a versenyigazgatóság leintette a futamot.

A képeken jól látszik, hogy reggelre sem lett jobb a helyzet, sőt... A Dubaj Autodrom nincs felkészülve ekkora esőzésre, és akármennyire is szerették volna a rendezők újraindítani a mezőnyt, nem tudták versenyzésre alkalmassá tenni azt, így végül lefújták a viadalt.

A Facebookon ezzel a képpel és szöveggel tudatta a Zengő motorsport, hogy lefújták a versenyt.

" A versenyt lefújták, de mi a rosszban is megtaláljuk a jót! Az összes szerelmünk együtt van. Versenypálya, versenyautó és a vízpart."

Zengő Zoltán az elárasztott dubaji boxutcában egy horgászszéken

Zengőék 144 kör és 108,12 kilométer megtétele után az abszolút értékelés 51., míg a TCR kategória a 11. helyén fejezték be a versenyt.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Feol

Fotók: Nagy Gábor Tamás

Kapcsolódó írások

Magyar sikerek az ETCC és WTCC portugál versenyein!
2017. június 28.
Hétvégén rendezték meg az Európai Túraautó Kupa portugál futamát. Az eseményekkel teli verseny végén két magyar sikernek is örülhetünk.
Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.
2017. november 16.
Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!

További hírek