2020. november 18. | 11:05

A Toyotáéhoz hasonló, öntöltő hibrid hajtáslánc érkezik a Ford Kuga kínálatába.

Hamarosan a dízel lágy hibrid és plug-in hibrid Ford Kuga mellé egy öntöltő hibrid is érkezik az elektromos kínálatba, mely egy 2,5 literes Atkinson-ciklusú benzinmotorral és egy folyadékhűtéses, 1,1 kWh-s akkucsomaggal igyekszik megfelelni az egyre csak szigorodó károsanyag-kibocsátási normáknak. A gyártó állítása szerint akár 1000 kilométeres hatótáv is elérhető egyetlen tankolással, papíron 5,4 literes fogyasztást ígérnek, így az 54 literes üzemanyagtartállyal szerelt Hybrid 30%-kal messzebbre tud jutni, mint a plug-in hibrid verzió.

A Kuga Hybrid bizonyos piacokon összkerékhajtással is kérhető lesz, ez és az elsőkerekes modell egyaránt fokozatmentes váltóval van szerelve és 190 lóerős összteljesítményre képesek. Az elsőkerékhajtású változat 9,1 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra és akár 1600 kilogrammos utánfutót is vontathat.

A Ford jövő év végére 17 elektromos hajtású modellt szerepeltetne a kínálatban. A Kuga Hybrid gyártása már meg is kezdődött Valenciában, ahol a lítiumion akkumulátorokat is készítik a 24 milliós beruházással megépítette akkumulátor-összeszerelő üzemegységben.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!