2020. január 23. | 14:58

Ha elég két férőhely, akkor az új Smart EQ ForTwo kupé olcsóbban elérhető, mint a Skoda Citigoᵉ iV.

Az apró, két férőhelyes elektromos ferdehátú az aktuális árfolyamon 19 791 euróba, vagyis 6,66 millió forintba kerül az Egyesült Királyságban, ebbe már benne van az EV vásárláshoz járó támogatás is. Az alap Citigoᵉ iV 19 915 eurót, vagyis kicsivel több mint 6,7 millió forintot kóstál.

A lineup a Passion Advanced változattal kezdődik, amely a ForTwo kupé és a ForFour esetében áll rendelkezésre. A 15 colos könnyűfém felnikkel, fekete szövet kárpitozással és 7 colos infotainment rendszerrel, navigációval, Bluetooth kapcsolódási lehetőséggel, Android Autóval és MirrorLinkkel elérhető.

A Pulse Premium a Smart EQ minden változatánál elérhető, ennél 16 colos felnik, tolatókamera és acél pedálok találhatók. A kupéhoz és a ForFourhoz panorámatető is dukál. A Prime Exclusive verzió esetében a felnik Y-küllős mintázattal, LED-es fényszórókkal, fűtött első ülésekkel, fekete anyagból és bőrből készült kárpitokkal is kérhető.

Végül a választékot kiegészítik a ForTwo kupé és kabrió első kiadásának verziói, szürke megjelenésükkel, fekete ráccsal és matricákkal, valamint Brabus spoilerrel, oldalsó küszöbökkel és 16 colos könnyűfém felnikkel és piros díszítéssel.

A Smart EQ modelljeiben egy 82 lóerős villanymotort található, amely a hátsó kerekeket hajtja. Egyetlen töltéssel kb. 113 km megtételére képes és 130 km/órában maximalizálták a sebességét. Az akkumulátor 22 kW-os töltéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 40 perc alatt fel tudják tölteni 10%-ról 80%-ra az autót, mindezt otthon kevesebb mint 6 óra alatt meg tudják tenni.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!