2020. november 20. | 11:40

A beltér eleganciája adja az autó valódi különlegességét.

A Mercedes nemrég mutatta be az S-osztály legújabb modelljét, most pedig a luxusmárkájuk egyik legelegánsabb autója is kigurult a gyárból. A Mercedes-Maybach S-osztály 18 cm-rel hosszabb tengelytávval rendelkezik, sokkal tágasabb és természetesen rendkívül elegáns.

A csillagos márka ügyfelei akár két erőforrás közül is választhatnak, amelyek közül az egyik az S580 4Matic, amely egy biturbós, 4,0 literes, V8-as motor. Összesen 500 lóerő leadására képes, valamint megtámogatták egy kisebb teljesítményű, 48 V-os hibrid rendszerrel, ami plusz 21 lóerőt biztosít. A másik választási lehetőség már sokkal komolyabb, hiszen az S650-es konstrukció egy 6,0 literes, 630 lóerős V10-es bizurbó motort tartalmaz. Mindkét verzió esetén, egy kilenc fokozatú automata sebességváltó dolgozik, a nyugodt mozgásról pedig egy légrugózással és hátsókerék-kormányzással ellátott futómű gondoskodik.

És akkor beszéljünk a különleges belsőről is, amely aktív zajcsillapító rendszerrel, számos masszázsfunkcióval és hihetetlen kényelemmel bír. Az ülés nem csak a hátat, akár a vállat és a nyakat is melegíti a még kellemesebb utazás érdekében. Megjelenik benne az MBUX beltéri asszisztens program is, amely az utas mozdulatait figyelve olvassa le az utasításokat is.

Tartalmaz továbbá egy hűtőt is, amelyben italok is tárolhatók, valamint nagyon impozáns, összesen 253 LED-ből álló hangulatvilágítást is. Ezen felül fejlett vezetéstámogató rendszerek is megjelennek benne, többek között a hármas szintű önvezetés is elő van készítve benne.

A Mercedes-Maybach modell értékesítése majd 2021 elején kezdődik, az alapváltozat ára várhatóan 160 000 euró (mai, aktuális árfolyammal számolva, 57,5 millió forint) lehet.

Amennyiben érdekelnek az S-soztály modelljei, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.