A Mercedes nemrég mutatta be az S-osztály legújabb modelljét, most pedig a luxusmárkájuk egyik legelegánsabb autója is kigurult a gyárból. A Mercedes-Maybach S-osztály 18 cm-rel hosszabb tengelytávval rendelkezik, sokkal tágasabb és természetesen rendkívül elegáns.

Új 2021-es Mercedes-Maybach S-osztály menet közben oldalról

A csillagos márka ügyfelei akár két erőforrás közül is választhatnak, amelyek közül az egyik az S580 4Matic, amely egy biturbós, 4,0 literes, V8-as motor. Összesen 500 lóerő leadására képes, valamint megtámogatták egy kisebb teljesítményű, 48 V-os hibrid rendszerrel, ami plusz 21 lóerőt biztosít. A másik választási lehetőség már sokkal komolyabb, hiszen az S650-es konstrukció egy 6,0 literes, 630 lóerős V10-es bizurbó motort tartalmaz. Mindkét verzió esetén, egy kilenc fokozatú automata sebességváltó dolgozik, a nyugodt mozgásról pedig egy légrugózással és hátsókerék-kormányzással ellátott futómű gondoskodik.

Új 2021-es Mercedes-Maybach S-osztály hátulról

És akkor beszéljünk a különleges belsőről is, amely aktív zajcsillapító rendszerrel, számos masszázsfunkcióval és hihetetlen kényelemmel bír. Az ülés nem csak a hátat, akár a vállat és a nyakat is melegíti a még kellemesebb utazás érdekében. Megjelenik benne az MBUX beltéri asszisztens program is, amely az utas mozdulatait figyelve olvassa le az utasításokat is.

Új 2021-es Mercedes-Maybach S-osztály belső tere és annak különleges ülései

Tartalmaz továbbá egy hűtőt is, amelyben italok is tárolhatók, valamint nagyon impozáns, összesen 253 LED-ből álló hangulatvilágítást is. Ezen felül fejlett vezetéstámogató rendszerek is megjelennek benne, többek között a hármas szintű önvezetés is elő van készítve benne.

Új 2021-es Mercedes-Maybach S-osztály hűtője és annak pohár tartója

A Mercedes-Maybach modell értékesítése majd 2021 elején kezdődik, az alapváltozat ára várhatóan 160 000 euró (mai, aktuális árfolyammal számolva, 57,5 millió forint) lehet.

Amennyiben érdekelnek az S-soztály modelljei, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.