A Honda újragondolta az NSX-et, ami még jobb lett

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A Honda újragondolta a 90-es évek egyik legnépszerűbb sportautóját, az NSX-et.

A legnagyobb változások a karosszéria alatt rejtőznek: az autó még dinamikusabb lett, de közben megőrizték a mindennapi használhatóságát. Ennek érdekében a Honda a 2019-es NSX-nél, olyan új stabilizátorrudakat alkalmazott, amiknek elől 26%-kal, hátul pedig 19%-kal növelték a merevségét. Fejlesztettek a hátsó kerékagyakon, illetve lengőkarok perselyezésén is.

Szinte tökéletesre csiszolták a futóművet és kormányművet. Valamint a mérnökök fejlesztettek a Sport Hybrid SH-AWD hajtásláncon, és az elektromotoros szervokormányon, valamint a menetstabilizáló (VSA - Vehicle Stability Assist) vezérlőrendszerén is. A fejlesztéseknek köszönhetően az új NSX egy vérbeli versenyautó lett, amivel a mindennapokban is kényelmesen tudsz közlekedni.

Az új Honda NSX menet közben elölről egy tengerparti hegyi úton

A 2019-es modellben átdolgozták az injektorokat, melyek új részecskeszűrőt kaptak, valamint javítottak a turbófeltöltő hőleadási tulajdonságain is. Így az NSX megfelel az Euro 6d-TEMP szabvány szigorú környezetvédelmi előírásainak, miközben nem veszít a teljesítményéből. Az új alkatrészekhez és a vezérlőszoftverekhez tökéletesen passzolnak a Continental SportContactTM 6 abroncsai, melyek az alapfelszereltség részei. A teljes egészet tekintve pontosabb visszajelzések segítik a sofőrt gyorsítás, kanyarodás és fékezés közben akár száraz akár esős körülmények közt.

A lényegi változások ugyan nem szemmel láthatóak, ugyan akkor nem elhanyagolható a vizualitás sem. Teljesen megújult a külseje is. Elérhető egy új szín, a gyöngyháznarancs (Thermal Orange Pearlescent), ha kicsit a zsebedbe nyúlsz, akkor felárért ugyanilyen színű féknyergeket is kaphatsz a karbon-kerámia tárcsákhoz. De tovább megyek, a hűtőrács krómozott keretét is a karosszéria színéhez igazítják, a lökhárítókba süllyesztett rácsok pedig fekete árnyalatban pompáznak.

Az új Honda NSX menet közben egy hegyi úton

Ami a belteret illeti, komoly változások mentek végbe az utastérben is. Új anyagok és árnyalatok jelentek meg, ugyanis most már vörös bőrkárpitozással vagy indigókék Alcantara és bőr bevonat kombinációjával is kérheted az új NSX-et.

A 2019-es Honda NSX értékesítése már megkezdődött, ami azt jelenti, hogy az első modellek 2018 év végén már megérkeznek a kijelölt márkakereskedésekbe.

Az Alapjárat letesztelt egy 1995-ös NSX-et is még korábban, kattints a linkre, hogy megtudd, minek is a fejlesztésében segédkezett Senna!

Forrás:

Honda Newsroom

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Honda elektromos autó vízió
2019. március 19.
2025-től minden Európai piacon forgalomba helyezett új Honda gyártmányú autó, képes lesz elektromos üzemmódban közlekedni
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.

További hírek