A Lister újragondolta a Jaguar F-Type-ot

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

LFT-666 kódnevet kapta a Lister tuning részlegének első autója.

A Lister Nagy-Britannia legrégebbi és legsikeresebb versenyautó építő vállalata, az övék volt az 1950-es évek legsikeresebb brit versenyautója is. Nagy-Britanniában szinte minden versenyen nyert, és gyakorlatilag legyőzhetetlen volt, mind az Egyesült Királyságban, mind a tengerentúlon és az USA-ban is.

A Cars of Cambridge és Brian Lister által tervezett és épített autók egyszerűen csak a legjobbak voltak. Uralták a versenypályákat Archie Scott Brownnal és Stirling Mossal a volánnál.

A Jaguar F-Type alapjára épült 666 lóerős prototípust 2018 elején jelentették be és azóta a tovább fejlesztésével foglalkoztak, így ez a modell lett a leggyorsabb, legjobban felszerelt és legdrágább Lister, melyet valaha építettek. Összesen 99 darabot készítenek majd belőle.

Az LFT-666-ra keresztelt izmosított Jaguar egyedi első lökhárítót és splittert kapott, valamint újra gondolták a hűtőrácsot is. A hátsórészt is áttervezték, új diffúzort, hátsó spoilert és kiszélesített hátsó kerékjárati íveket kapott a Jag.

Lister Jaguar Type-F szélesített hátsó kerékjárati ívekkel, klasszikus brit környezetben

A kovácsolt könnyűfém felniken Michelin Supersoft XL abroncsokat találhatsz, amik stabilan az úton tartják a tuningolt F-Type-ot. A karbon kiegészítőknek köszönhetően könnyebb lett, így 1650 kg-ot nyom az autó és az aerodinamikai tulajdonságai is jobbak lettek.

Az 5,0 literes kompresszoros V8-as erőforrást is megizmosította a brit manufaktúra, így az egészen pontosan 666 lóerőt tud, a motor dorombolását hátul a „dupla-dupla” kipufogó végek szépen átadják. Ehhez a teljesítményhez persze a felfüggesztést és a fékrendszert is át kellett dolgozni. 335 km/h a maximális sebessége, a 100-as sprintet pedig 3,2 másodperc alatt tudja le.

A Lister átdolgozott fékrendszere az új F-Type alatt.

Az első Lister LFT-666 modelleket várhatóan októberben szállítják majd ki. A kocsi belpiacos alapára 139 950 font, azaz átszámítva 51 millió forint lesz. Nyugi, balkormányos változat is elérhető, viszont ahhoz a zsebedbe kell nyúlni, ugyanis 450 ezer forinttal többe kerül. Ha azonban olyan szerencsés vagy, hogy már van a birtokodban egy F-Type, akkor se ess kétségbe, mert a Lister külön tuning csomagokat is kínál az autóhoz, amelyet a világon bárhová kiszállítanak neked. Magyarországra is potom 10 000 fontért, azaz 400 000 forintért küldik.

Forrás/ Fotók:

Kapcsolódó írások

 2018-as Jaguar F-Type elölről
2018. november 21.
A Jaguar a jelenlegi széria kifuttatása után egy új irányba indulhat a kétüléses sportkocsival
Módosított 670 lóerős Jaguar F-Pace érkezik a Listertől
2018. május 15.
A Lister közlése szerint az F-Pace SVR a világ leggyorsabb SUV-ja lesz.

További hírek