A Mercedes-AMG Project One-t már tesztelik

Frissítve:
2018-11-02, 16:19

Az 1000 LE-s négykerék-meghajtású hiperautó már pályatesztelési fázisban van, erősítette meg Tobias Moers, az AMG főnöke

A mérnöki munkát már befejezte a Mercedes Forma-1-es fejlesztőcsapata Brixworthben, ugyanis a Project One Forma-1-es fejlesztéseket használ.

Az autó vételára várhatóan 900 millió forint körül fog mozogni és most ősszel mutatják be a Frankfurti Autószalonon, hogy jövőre az értékesítést is megkezdhessék. A Mercedes arra számít, hogy még a piacra kerülés előtt előrendelnek majd az összes példányra.

Mercedes-AMG Project One plug-in hibrid

A Mercedes magasra tette a mércét, a valaha volt legjobb kétüléses autójukat akarják a Project One-nal megalkotni

A nemsokára megjelenő modell csúcsteljesítménye hasonló lesz a Mercedes F1-es autójához, ezzel olyan autók foglal majd helyet, mint:

  • Ferrari LaFerrari
  • McLaren P1
  • Porsche 918 Spyder
  • AM-RB 001

Moers már korábban megerősítette, hogy a hiperautó négykerék meghajtású lesz, és egy kisegítő elektromos motor is lesz benne, ami az első tengelyt fogja hajtani, amit egyénileg lehet majd szabályozni, így hihetetlen nyomatékkal fog rendelkezni. Ugyanerről a technológiáról már hallhattál korábban az SLS AMG Electric Drive-ja kapcsán.

Moers elmondta, alig 275 darab fog készülni, amit reményeik szerint mind eladnak még azelőtt, hogy a Frankfurti Autószalonon bemutatják a modellt. A vásárlók leghamarabb jövő nyáron vezethetik majd a Project One-t és a Mercedes-AMG szerint kb. 1000 darabra lenne igény a hiperautóból.

„Ezt majd a helyi értékesítés fogja eldönteni, ki kap majd autót.” – mondta Moers.

„Ezen felül kidolgozunk egy speciális programot a tulajdonosok számára, de az autó használata korántsem lesz olyan komplikált, mint ahogy most a leendő vásárlóinknak tűnik. Mivel F1-es technológia van az autóban, az emberek folyton azt kérdezik tőlem: szükségem lesz majd külön személyzetre vagy különleges üzemanyagra az autóhoz? És a válaszom mindig az, hogy nem. Ez egy utcai autó lesz. Be lehet dugni a konnektorba otthon a garázsban. Meg tudod tölteni 98-as benzinnel, ha üzemanyagot vásárolsz. Ennyi.”

A Project One 30 km-t fog tudni megtenni tisztán elektromos meghajtással és ez lesz a valaha volt legfantasztikusabb kétüléses autó, ami az utakat rótta – jegyezte meg Moers.

Mercedes-AMG Project One legális utcai F1 autó

Hiába elérhetetlen az átlagembernek az ára miatt, egyelőre jóval nagyobb igényt várnak az autóra, mint amennyit gyártani fognak belőle

A Mercedes főnöke, Dr. Dieter Zetsche ehhez még hozzátette: „A célunk a (a Project One-nal) az első legális autó F1-es motorral. Másodsorban a legtökéletesebb sportautót szeretnénk megalkotni. A visszajelzések alapján erre meglehetősen jó esélyeink vannak.”

Az autó szénszálas héja nagyon hasonló ahhoz, amit a Forma-1-ben is használnak.

A Project One egy 1.6 literes turbómotort fog használni, ugyanazt amit a W08 Forma-1-es autójuk, csak az utcai használathoz hangolva.

Az F1-es meghajtással kapcsolatban Moers azt mondta: „Pár dolgot mindenképpen meg kell majd változtatnunk. A 3500-4000-es fordulatszám nem annyira megfelelő az utakra. 10 ezer fölött lesz vége a fordulatszám-mérőnek, de a Project One akár 11 ezres fordulatra is képes lesz.”

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon. Köszönöm!

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Új elektromos szupersportautó: Dendrobium
2017. március 01.
Új szereplő lép be az elektromos szupersportautók piacára, mégpedig a szingapúri Vanda Electric vállalat a Dendrobium nevű autójával
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika

További hírek