2017. április 13. | 17:25

Az 1000 LE-s négykerék-meghajtású hiperautó már pályatesztelési fázisban van, erősítette meg Tobias Moers, az AMG főnöke

A mérnöki munkát már befejezte a Mercedes Forma-1-es fejlesztőcsapata Brixworthben, ugyanis a Project One Forma-1-es fejlesztéseket használ. Az autó vételára várhatóan 900 millió forint körül fog mozogni és most ősszel mutatják be a Frankfurti Autószalonon, hogy jövőre az értékesítést is megkezdhessék. A Mercedes arra számít, hogy még a piacra kerülés előtt előrendelnek majd az összes példányra.
A Mercedes magasra tette a mércét, a valaha volt legjobb kétüléses autójukat akarják a Project One-nal megalkotni

A nemsokára megjelenő modell csúcsteljesítménye hasonló lesz a Mercedes F1-es autójához, ezzel olyan autók foglal majd helyet, mint:
  • Ferrari LaFerrari
  • McLaren P1
  • Porsche 918 Spyder
  • AM-RB 001
Moers már korábban megerősítette, hogy a hiperautó négykerék meghajtású lesz, és egy kisegítő elektromos motor is lesz benne, ami az első tengelyt fogja hajtani, amit egyénileg lehet majd szabályozni, így hihetetlen nyomatékkal fog rendelkezni. Ugyanerről a technológiáról már hallhattál korábban az SLS AMG Electric Drive-ja kapcsán. Moers elmondta, alig 275 darab fog készülni, amit reményeik szerint mind eladnak még azelőtt, hogy a Frankfurti Autószalonon bemutatják a modellt. A vásárlók leghamarabb jövő nyáron vezethetik majd a Project One-t és a Mercedes-AMG szerint kb. 1000 darabra lenne igény a hiperautóból.
„Ezt majd a helyi értékesítés fogja eldönteni, ki kap majd autót.” – mondta Moers. „Ezen felül kidolgozunk egy speciális programot a tulajdonosok számára, de az autó használata korántsem lesz olyan komplikált, mint ahogy most a leendő vásárlóinknak tűnik. Mivel F1-es technológia van az autóban, az emberek folyton azt kérdezik tőlem: szükségem lesz majd külön személyzetre vagy különleges üzemanyagra az autóhoz? És a válaszom mindig az, hogy nem. Ez egy utcai autó lesz. Be lehet dugni a konnektorba otthon a garázsban. Meg tudod tölteni 98-as benzinnel, ha üzemanyagot vásárolsz. Ennyi.”
A Project One 30 km-t fog tudni megtenni tisztán elektromos meghajtással és ez lesz a valaha volt legfantasztikusabb kétüléses autó, ami az utakat rótta – jegyezte meg Moers.
Hiába elérhetetlen az átlagembernek az ára miatt, egyelőre jóval nagyobb igényt várnak az autóra, mint amennyit gyártani fognak belőle

A Mercedes főnöke, Dr. Dieter Zetsche ehhez még hozzátette: „A célunk a (a Project One-nal) az első legális autó F1-es motorral. Másodsorban a legtökéletesebb sportautót szeretnénk megalkotni. A visszajelzések alapján erre meglehetősen jó esélyeink vannak.” Az autó szénszálas héja nagyon hasonló ahhoz, amit a Forma-1-ben is használnak. A Project One egy 1.6 literes turbómotort fog használni, ugyanazt amit a W08 Forma-1-es autójuk, csak az utcai használathoz hangolva. Az F1-es meghajtással kapcsolatban Moers azt mondta: „Pár dolgot mindenképpen meg kell majd változtatnunk. A 3500-4000-es fordulatszám nem annyira megfelelő az utakra. 10 ezer fölött lesz vége a fordulatszám-mérőnek, de a Project One akár 11 ezres fordulatra is képes lesz.” Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon. Köszönöm! Forrás: