A Porsche megépíti a 911-es resto-modját

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Már nem ez az első modell, mellyel a Porsche a 70. évforduló alkalmából büszkélkedik!

A 2018-as Goodwoodi Sebességfesztivál tematikáját a Porsche határozta meg, ugyanis az autógyártó ebben az évben ünnepli legelső sportautójának, a 356-osnak hetvenedik évfordulóját. A mérföldkő, vagyis eme csodás kerek szám ünneplése végett létrehoztak egy „70 years of Porsche Sports Cars” névre keresztelt eseményt a Porsche Múzeumban, Stuttgartban. A kiállítás egészen 2019. január 6-áig látogatható, a 356-os modell mellett a Mission E változat ízlésesen reprezentálja a márka sportautó-gyártásának múltját-jövőjét.

Porsche 911 resto-mod vázlat

A 356/1, másnéven „Number 1” volt az első autó, melyet az osztrák származású mérnök Ferdinand Anton Ernst Porsche (ismertebb nevén Ferry Porsche), Ferdinand Porsche fia alkotott meg. Az 1948-ban elkészült sportautó legendás darabnak számít az autógyártó életében, hetvenedik évfordulójának alkalmából megépítették rendkívül hiteles másolatát, melyet a Porsche Múzeumban mutattak be, júniusban.

Porsche 356 replika

A 911-es széria életébe hamarosan új generáció köszönt, azonban az évfordulóra készítettek egy 911 Speedster koncepciót is. Az alábbi videóban könnyen fel lehet fedezni a 911 Speedster és a 356 America Roadster közti hasonlóságokat:

A Porsche szeretné a lehető legtöbbet kihozni az évforduló-ünneplésből, így legutóbb egy 911 resto-mod építésén kezdett tevékenykedni. A resto-mod, vagyis restoration + modern parts/technology nem más, mint amikor teljesen felújítják egy régi autó alkatrészeit, karosszériáját, majd modern alkatrészeket, illetve technológiát alkalmazva átalakítják azt.

A Project Gold nevet viselő modellről a Porsche több, rövidebb videót is közzétett saját YouTube csatornáján, a végleges verziót augusztus 24-én lehet majd látni. A világpremierre szeptember 27-én kerül majd sor a Porsche Rennsport Reunion eseményen.

Az eddig közzétett videókból egy-két információt azért ügyesen el lehet csípni. A projekt egy 993-as sorozatú 911 Turbóra épül. Aranyszínű részek fognak fel-feltűnni az autó egyes területein, többek közt a majd fekete színben pompázó kerekek szegélyeinél is. A fekete-arany színkombináció hasonlóan fellelhető lesz enteriőrben is.

Porsche Project Gold tervrajz

A 911-es Porschék modifikációja az utóbbi időben népszerűbbé vált, mint valaha, az olyan resto-modokkal is foglalkozó vállalatok mellett, mint a Canepa és a Singer, nem lenne meglepő, ha a Porsche is folytatná tevékenységét a klasszikus autók vonalán.

Forrás:

További autós hírek

Sokkoló videón egy újabb zebrán gázolás. Most egy betegszállító ütött el egy nőt a 18. kerületben, Budapesten. A balesetről videó…

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

“Az elsőnél figyeljétek a zöld lámpát a jobb szélén, bőven szabadot jelez már egy ideje, ha nem figyelek, lehet, hogy…

Kapcsolódó írások

Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.
1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban