A Samsung önvezető autót fog tesztelni

Frissítve:
2018-11-02, 16:16

A koreai infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztérium engedélyt adott a Samsungnak, hogy elkezdhesse az önvezető autó rendszerét tesztelni

A technológiai óriás Samsung hatalmas lépést tett előre az önvezető autók kifejlesztéséért vívott versenyben. Ugyanis a hírek szerint engedélyt kapott az illetékes dél-koreai minisztériumtól, hogy élesben, forgalomban tesztelhessék az önvezető autó technológiáját a Samsung.

önvezető samsung hyundai ioniq

A Samsung által önvezetővé tett Hyundai Ioniq

A Samsung ezzel a lépéssel olyan mezőnybe lépett, aminek a tagjai az Apple, Google, Tesla vagy az Uber. A dolog azért is érdekes, mert a Samsung legnagyobb riválisa az Apple a mobil eszközök terén és úgy néz ki, az önvezető autók terén is hasonló gondolatmenetet követnek, ugyanis mind a Samsung, mind az Apple csupán a szoftvert és a hardware-t kívánja kifejleszteni, amit majd egy autógyártóval összedolgozva annak autóiba építenének.

Az gondolom nem fog meglepetést okozni, hogy a Samsung esetében egy koreai autógyár lesz ez, mégpedig a Hyundai. Mivel a Samsung nem akar saját autót is tervezni, a Hyundai kapja meg a Samsungtól a lézer szkennereket és radarokat, amik szükségesek lesznek ahhoz, hogy biztonságosan elnavigálják magukat a forgalomban az autóik. Egyelőre a Hyundai Ioniq-ok lesznek felszerelve az önvezetéshez szükséges rendszerrel, de ha jól sikerülnek a tesztek, várható, hogy szélesítik majd az elérhető autók listáját.

Hyundai Ioniq értéktartó önvezető autó

A Hyundai Ioniq kiváló választás a Samsung részéről, ugyanis rendkívül értékálló autó

Szűkszavúan nyilatkozott a Samsung, hogy milyen is lesz az önvezető autóik algoritmusa, egyelőre annyit lehet tudni, hogy nagyban támaszkodik a gépi tanulásra és a mesterséges intelligenciára. Mindenekelőtt arra szeretnének megoldást találni, hogy az önvezető rendszerrel felszerelt autóik a változó és bonyolult időjárási körülmények között is megállják a helyüket.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019 Hyundai Elevate tanulmányautó, vörös, mentőautó minta, oldalnézet, jobbról
2019. január 04.
A Hyundai elkészítette egy gurulni, járni tudó tanulmányautó terveit, ami nagy valószínűséggel az év legbizarrabb koncepcióautója lesz
BME önvezető Smartja hátulról
2019. március 13.
A tököli reptéren vettünk részt egy kutatási projekt sajtónapján

További hírek