Amikor más a szülőhazád, mint az állampolgárságod: VW Scirocco R

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Az ausztrál utakon az utóbbi időben jelentősen megnőtt az európai autók száma, amit tovább növel ez a módosított Volkswagen Scirocco R!

Társszerző: Hajas Imelda

A módosított európai autók sokféle különböző, átépített változatban vannak jelen az utakon, vagy éppen a piacon. Ha esetleg látsz majd egyet az utcán, valószínűleg az sem a gyári állapotában fog elgurulni melletted. Ja, és ez nem csupán egy Scirocco, hanem egy Scirocco R!

tuningolt Volkswagen Scirocco R

A Volkswagen Scirocco R a GT24-es versenyautó alapjait véve készült el és 2009-2017-ig gyártották. Egy 2 literes FSI-erőforrás található meg ezekben a modellekben több, mint 260 lóerővel és 350 Nm-es nyomatékkal, ám ez a fekete szépség tartogat pár meglepetést a motort illetően. A rejtélyesnek tűnő fekete színű Scirocco R ausztrál tulajdonosa valami igazán rendkívülit szeretett volna kihozni autójából (csakúgy, mint a legtöbb tuner), amit, ha később meglátnak, azt mondják:

Hűha, ez igen!

tuningolt Volkswagen Scirocco R egy erdőben

A Black Magic nevet viselő fényezés és az egyéb átalakításoknak köszönhető, hogy ez volt az ausztrál földön elsők közt landoló Scirocco R modellek egyike. A landolás előtt a Volkswagenen számottevő változtatásokat végeztek, nyolcdugattyús monoblokk fékrendszerét az Auditól kapta, 365 mm-es tárcsákkal. A hátsó fékek az RS6-tól származnak, a tárcsák 335 millisek.

tuningolt Volkswagen Scirocco R kipufogója

A TWS EX-FV kerekek elöl-hátul egy méretűek, vagyis 19 colosak, az abroncsok pedig Michelin Pilot Super Sport típusú gumik. A TWS egyébként egy japán kerékgyártó vállalat, mely a brit Aston Martin Racing autóversenyző csapat számára is szolgáltat kerekeket.

A turbós 2 literes motort az HPA Motorsport csapata bütykölte meg, bekerült egy HGP intercooler, valamint egy HGP üzemanyag-szivattyú is. A DSG váltón is finomítottak, illetve egy Peloquin sebességváltó-differernciálmű egység is telepítve lett.

Volkswagen Scirocco R karbonszálas légszűrő

A légszűrők nem arról híresek, hogy jól néznek ki, de ez esetben sikerült egy igen szépet elhelyezni a Volkswagen motorterében, mely egy Gruppe M karbonszálas légszűrő. Az autó alját tekintve egy CPC leömlőcsövet és egy japán márkájú ARQRAY titánium kipufogót szereltek, ami jobb alul kandikál és morog a külvilág felé. A jármű rugózását KW-fejlesztésű lengéscsillapítók segítik.

A beltérben csupán egy-két dolgon változtatott a tulajdonos, nem szeretett volna túlzásokba esni, mivel nap, mint nap ezzel az autóval közlekedik. Karbonszálas elemek és egy új középkonzol lett behelyezve, utóbbi az OSIR Design által.

tuningolt Volkswagen Scirocco R beltere

Talán nem is gondolnád, de ebben a háromajtós hatchback Sciroccóban éppen annyi hely van, mely négy utas számára tökéletesen elegendő, de persze nem a leghosszabb utakra és nem is akármilyen üléspozíciókban.

Forrás:

További autós hírek

Biztos sokaknak ismerős lesz a videóban látható “jelenség”, a drága mama, aki a legfinomabbakat főzi és a legjobb piacról szerzi…

Ahogy arról beszámoltunk, szörnyű tragédia közepette vesztette életét egy magyar kamionsofőr Szlovéniában. Egy személyautó ütközött a szerelvénynek, majd az ütközés…

Olvasónktól kaptuk az információt, miszerint ma 11 óra magasságában egy Transporter hátsó ajtaja menet közben kinyílt. A járműben szabálytalanul szállított…

Olvasónktól, Károlytól kaptuk a felvételt. Kb. 130-cal haladtak még kora ősszel az M5-ös autópályán, amikor “fénysebességgel” elhúzott mellettük egy BMW.…

Egy autós lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközött. A vezető életét vesztette, utasa megsérült – írja a police.hu Egyelőre ismeretlen…

Kapcsolódó írások

2019-es Audi Q8 ABT tuning elölről
2019. szeptember 24.
Az Audi A6, A7 és Q8 modelleket is kezelésbe vették.
1981-es Volkswagen Scirocco tuning oldalnézetből.
2018. szeptember 26.
A Kindair kultúra külföldön már ismert, ám itthon ez az első Scirocco, melyre ilyen fóliázás került
Volkswagen Golf 7 GTI ABT
2019. július 29.
Még tovább izmosította az aktuális Volkswagen Golf GTI-t az ABT tuningcég.
Egy örökös konstrukció – A TDI történelem
2018. április 07.
A TDI-motorokat mind a mai napig előszeretettel használják tartósságuk és variálhatóságuk miatt. A dízelbotrány ellenére népszerűségük töretlen a fanatikusok között.