Amikor párosul a teljesítmény és a kinézet á la Bentley Mulsanne

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

577 lóerős teljesítményre képes az átépített Mulsanne.

Társszerző: Hajas Imelda

Mansory, a német luxusautó-átalakító cég pontosan 1989 óta felel a presztízsjárművek kikupálásáért, így többek közt már a Bentley masszív luxuslimuzinjáért, a Mulsanne-ért is. És ami a legjobb, hogy ezúttal nem vitték túlzásba a tuningolást!

Bentley Mulsanne Mansory tuning hátulja

A karbonszálas első hűtőrácsok és az „aero kiskapuk” mindenképp figyelemfelhívó jelleggel bírnak, azonban ezek még nem tesznek sok különbséget egy olyan autón, amely már gyárilag olyan aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik, hogy több, mint 100 km/h-s sebességnél is csupán egy pillangó zaját kelti. Hasonlóképpen az oldalsó szoknyák, a hátulsó diffúzor betét és a 22 colos kerekek sem egy megszokott tuningautó küllemére utalnak.

Bentley Mulsanne hátsó diffúzor

A Mansory saját gyártású motorja került a fedél alá, mely a Bentley gyári, 6,8 literes, duplaturbós V8-as, 512 lóerős blokkja helyett 585-re (430 kW) képes, és az 1020 Nm-es nyomaték helyett most már 1100 Nm van a szörnyben. Ezen tulajdonságok épp elegendők ahhoz, hogy 5 másodperc alatt nulláról százra repítsék ezt a több mint 2 tonnás mumust. Végsebessége 305 km/h körüli, a sprint eredmény pedig 3 tizeddel jobb az elődjéhez képest.

Bentley Mulsanne karbonszálas hátsó spoiler

A helyzet pedig az, hogy amikor ilyen nagy számok húznak egy hatalmas és nehéz autót, arra már lehet azt mondani, hogy ez egy egyedülálló jármű.

Mindenképp meg kell említeni egy másik modellt, A Bentley Mulsanne Speed-et, melyről „csupán” annyit érdemes tudni, hogy a világ legerősebb négyajtós autója, hatalmas nyomatékával, és a gyári, de továbbfejlesztett 6,8 literes V8-as erőforrásával 537 lóerővel bír, azonban sprintben mégis veri a Mulsanne-t, mivel nulláról százra 4,9 másodperc alatt gyorsul.

Mulliner fejlesztésű Mulsanne belseje

A Speedet kérésre szintén legyártják karbonszálas felületekkel és számos sportos variációval, a hátsó spoiler kivételével, de ennek ellenére kárpótolnak a Mulliner fejlesztések, mint például a jármű külsejének egyedi színválasztéka, vagy az egyéb belső elemek, mint az Alcantara bőrből készült középső panelek az ülések közt, vagy a gyémánt marások az ülésekben.

Aero kapu a Mansory Bentleyn

A felhasznált tuning alkatrészek és elemek pontos árait nem közölte a Mansory, de ugyanakkor fel lehet tenni a kérdést, hogy az autó javításáért, vagy inkább a fejlesztéséért, egyedivé varázsolásáért érdemes-e pénzt költeni?!

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A luxus megtestesítője – Bentley Mulsanne
2018. január 16.
400 munkaóra alatt vajon mennyi minden készülhet el? Például egy Bentley Mulsanne!
Bentley Bentayga
2018. október 04.
A több mint 95 éve luxusautó-gyártással foglalkozó brit vállalat nagyjából két éve még úgy érezte, nem késő beszállnia a dízel buliba. Dízeles erőforrást fejlesztettek a Bentayga számára, ami mostanra kudarcot vallott.  

További hírek