Az ABT 503 lóerős Audi SQ8-at villantott

Közzétéve:
2020-01-17, 15:48

Tavaly már láthattad az SQ8 ABT Sportsline változatát , most pedig már a részleteket is elárulták a németek.

Az Audi SQ8 számára készített csomag stílus és teljesítmény updatet is tartalmaz. Az első és legszembetűnőbb változás a teljes aero kit, amely első- és hátsó szoknyát, négy kipufogóvéget és nagyobb hátsó tető spoilert tartalmaz.

Mint mindig az ABT Sportsline most is egyedi felnik széles választékát kínálja. A GR fényes vagy matt feketében, a HR Aero sötét szürkében a HR-F világos szürkében kínálja 22 colos méretben, utóbbi 23-asban is kapható.

Audi SQ8 ABT tuning elölről fotózva

Kérésre a tuner cég utángyártott teljesítmény csomagot is készített, amely a 4,0 literes V8-as TDI motor teljesítményét 429 lóerőről 503-ra növelte, csúcsnyomatéka pedig 900-ról 970 Nm-re nőtt. Ennek köszönhetően a SUV 4,6 másodperc alatt eléri a 100 km/órás sebességet, ez 0,2 másodperccel jobb a gyári adatnál. Az ABT mérnökei egy állítható légrugó szettel javítottak a terepjáró dinamikáján, a súlypont lejjebb helyezésével a kanyarsebesség nő.

Az Audi SQ8 ABT kiegészítőkkel

Ezek mellett természetesen a beltérre is nagy hangsúlyt fektettek, például a teljesen karbonszálas üléskeret, az ajtó üdvözlő lámpái, valamint az alumínium indító-leállító gomb.

Az Audi SQ8 műszerfala

Az Alapjáratnál már több Audi modell is járt, az egyik kedvenc a szerkesztőségben az RS5, az erről készült videót itt láthatod.

Címkék:

Kapcsolódó írások

2019-es Audi Q8 ABT tuning elölről
2019. szeptember 24.
Az Audi A6, A7 és Q8 modelleket is kezelésbe vették.
A Quattro első 25 éve – Az ötlet
2017. február 15.
Az ötlet, az építők, a technika. Hogyan jutott el az Audi az Iltis-technológiától az RS4-ig?

További hírek