Az Audi nem rég mutatta be a Q8-at, de máris kilátásban a Q9

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Ingolstadtban a Q8-as modellt a Q9-es fogja követni, amely a piac prémium SUV-jai közé fog tartozni.

Az Audi SUV-kategóriája tovább fog növekedni az új Q9-es modellel. Az Audi június első felében dobta piacra új zászlóshajóját, a Q8-at Shenzhenben. Akkor Rupert Stadler vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy kizárja annak lehetőségét, hogy egy még nagyobb és elitebb modell érkezne a jövőben.

A képen az Audi Q8 látható

Stadler az Autocarnak azt mondta, amikor megkérdezték, hogy tervezik-e az Audi Q9-et, hogy majd az idő fogja eldönteni, lesz-e belőle valami. Ha a piac igényli, akkor lesz.

A Stadlert azóta felfüggesztette az Audi felügyelő bizottsága, miután letartóztatták a dízel botrány miatt. Az igazgatótanács tagja, Abraham Schot vette át a helyét.

Ugyanerre a kérdésre az Audi design főnöke, Marc Lichte azt mondta, hogy nagyon sok elképzelésük, ötletük van még a jövőre nézve.

A Q8 indulóára körülbelül, 25 millió forint lesz amikor elkezdik az értékesítést Magyarországon. A sportosabb, felszereltebb luxusmodellek ára valószínűleg eléri majd a 40 millió forintot is.

Stadler megerősítette, hogy egy plug-in hibrid és egy nagyteljesítményű RS-változat is készül majd az új zászlóshajóból.

Az Audi Q8 oldalról

Az Audi úgy véli, van lehetőségük úgy pozicionálni az árat, hogy az megkérdőjelezze a Range Rover szerelmeseit, ami a Bentley Bentayga alatti, 30-45 milliós sávban mozog árban. Az Audi úgy gondolja, hogy ebben a kategóriában méltó ellenfele lehet a Land Rovernek.

A márka úgy véli, hogy a Q9 a Land Rovertől eltérően nyújthat valamit, ami technológiailag fejlettebb és luxusabb.

Ha a gyártást a várt módon alakul, akkor a Q9 közvetlen versenytársa lehet a Range Rovernek, mint a Q8 a Sport változatnak. Az Audi végül a Q9-et indítja az SUV kategóriában. Az ingolstadti gyár jelenleg nem tervezi, hogy a Q2-nél kisebb belépő szintű SUV-t indítson.

Minden ilyen modellt nehéz lenne nyereségesen felfuttatni. A Q2 már így is az egyik legkisebb SUV a piacon. A vállalatnak a belépő szintű modellje az A1, amelynek nem rég mutatták be a második generációs változatát.

"Azt hiszem, jól pozícionált a Q2, mert ez már egy megfelelő áru prémium termék." -mondta Stadler, amikor megkérdezték jön-e a Q1.

Forrás/Fotók:

Címkék:

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
2019. január 21.
A teljes felsőkategóriás szegmens növekedett az elmúlt évben Magyarországon
Mercedes G-osztály SUV elölről
2019. június 16.
Az Euro NCAP eddigi töréstesztjei alapján ezek az SUV modellek állnak az élen
Audi Driving Experience  - Audi R8
2018. október 26.
Az Audi Driving Experience túráján a Balatonfelvidék legszebb helyeit járhattam be öt újdonsággal: hörgő V10 és öthengeres győri rém, kulturált utazás az új X6 riválissal és az A6, A7 modellekkel.