2018. augusztus 17. | 15:45

A Prototype 10 koncepcióra már nem kell sokat várni, 2018. augusztus 26-án mutatkozik be a kaliforniai Pebble Beachen, a Concours d’Elegance eseményen.

A Nissannal 1966-ban egyesülő Prince Motor Company sarja, az Infiniti csupán 30 éves múltra tekint vissza, ám ez idő alatt mindvégig jelentős szerepet töltött be a nagy teljesítményű autók terén.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Infiniti Prototype 10

 

A 2017-es Pebble Beach Concours d’Elegance-ra az Infiniti a Prototype 9 nevet viselő koncepciót vitte el bemutatni, mely kinézetével az igazi, 1940-es évekbeli versenyautókat képviseli. A japán autógyártó mérnökei először elképzeltek, majd megalkottak egy ilyen kaliberű sportautót, elektromos-meghajtással. A teljes mértékben kézi munka által formált Prototype 9 után a Prototype 10 kerül hamarosan reflektorfénybe.  

Infiniti Prototype 9

 

Az Infiniti Prototype tanulmányai a már említett 30-as, 40-es évek sportautóinak kinézetét igyekeznek megcélozni, azonban a legfrissebb prototípus leginkább az 1950-es évek speedster változataira hajaz, újragondolva. A különbségtétel nagyjából annyival le is tudható, hogy a Prototype 10 elektromosított hajtással érkezik.

Karim Habib, a BMW autótervező részlegének korábbi munkatársa, az Infiniti jelenlegi vezető dizájnere azt nyilatkozta, hogy az Infiniti Prototype 10 rámutat arra az irányra, mely felé az Infiniti márka a jövőben haladni szeretne, illetve haladni fog.

Infiniti Prototype 9 roadster egyedi emblémája

 

„Elektromosított autóink erősek és hatékonyak lesznek, öröm lesz őket vezetni! Legújabb koncepcióautónk, a Prototype 10 is a villamosított jövőt képviseli, melyet formájával és egyéb részleteivel nagyszerűen tükröz!” – tette hozzá a dizájner.

A Prototype 9-hez hasonlóan a 10-es is egy „monoposto”, azaz együléses belső térrel rendelkező kivitel lesz, mely az Infiniti Q Inspiration Concept és a Prototype 9 alapjait ötvözve készül.

Infiniti Q Inspiration Concept

 

Egyelőre nem lehet tudni, milyen hajtásláncot kap majd a Prototype 10, viszont, ha tisztán elektromos-meghajtással látnák el a tanulmányautót, akkor feltehetőleg nem csupán annyit nyilatkoztak volna a vezetők, hogy a modell „elektromosított” lesz. Az elmondottak alapján a legtöbben valamiféle hibridre számítanak.

Infiniti Prototype 10 vázlat

 

A japán autógyártó teljes járműválasztékát elektromosítani szeretné 2021-től kezdődően. A további bejelentésekre azonban még várni kell, de a legtöbben abban bíznak, hogy a Pebble Beach-i eseményen elárulnak majd további apróságokat.

Forrás: