A Porsche másodszor is frissítette a Macant, a szabadidő-autó teljesítménynövelést, stílusbeli finomításokat és egy teljesen átdolgozott utasteret is kapott.

Porsche Macan

Porsche Macan

A széria Macan, az S és a GTS is erősebb lett a korábbinál (a Turbo kivitel megszűnt). A belépőszintű Macan megtartotta a 2,0 literes turbós négyhengeresét, ami 245 lóerőről 265 lóerőre erősödött, míg a Macan S a 3,0 literes V6-os motorját egy 2,9 literes V6-osra cserélte, amely közel 30 lóerővel többet, 380 lóerőt teljesít. A nyomaték mindkét modell esetében megnőtt, így a 0-100-as sprintet is gyorsabban teljesítik.

Porsche Macan

Eközben a Macan GTS 2,9 literes V6-os motorját úgy hangolták a mérnökök, hogy az majdnem pontosan elérje a régi Macan Turbo teljesítményét, 440 lóerővel és 550 Nm nyomatékkal. A Porsche szerint a GTS 4,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára és 272 km/órás végsebességre képes. A jobb stabilitás és kanyarvétel érdekében az autó nyomatékvektorvezérléssel és merevebb légrugókkal gazdagodik. A GTS változat a Porsche hagyományait követve fekete díszítőelemeket és egyedi hátsó diffúzort kap.

Porsche Macan

Porsche Macan

A vizuális frissítés leginkább az utastérben érhető tetten, ahol az újratervezett középkonzol és a vezérlőpult a Macant a nagyobb testvérével, a Cayenne-nel és az új Panamerával hozza összhangba. A legszembetűnőbb változást a középkonzol hosszában, a sebességváltó mindkét oldalán található fizikai gombok és kapcsolók eltűnése jelenti. Ezek helyét érintésérzékeny, világító, tapintható ikonok vették át, amelyek a kisebb sebesség-előválasztóval együtt letisztultabb és kevésbé zsúfolt elrendezést eredményeznek.

A Porsche Macan utastere

A Porsche Macan utastere

Az ülésvarrások mostantól több színben választhatók, és a műszerfal közepén található analóg óra, amely korábban az opcionális Sport Chrono csomag részeként szerepelt, mostantól minden modellnél az alapfelszereltség részét képezi. A Macan továbbra is fontos szerepet játszik a Porsche üzletpolitikájában, hiszen 2014-es bevezetése óta 600 000 darabot adtak el belőle, amelyből mintegy 480 000 darabot új ügyfelek számára adott át a gyártó. Az új modellek már rendelhetők 47 780 és 64 770 font közötti áron, az első kiszállítások várhatóan októbertől indulnak.