Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
0.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az utcai autók terén kamatoztatná Forma-1-es tapasztalatait az Aston Martin

2023. június 19. | 16:33

Idén eddig remekül teljesítettek az F1-ben, Fernando Alonso meglátásait pedig minden gyártó szívesen meghallgatná.

154 ponttal a Forma-1-es konstruktőri tabella 3. helyén áll az Aston Martin csapata. Fernando Alonso és Lance Stroll kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően az istálló rendszeresen dobogós helyezésekért harcolhat.

Roberto Fedeli, a brit gyártó technológiai igazgatója az Autocar magazinnak elmondta, a vállalat ugyanazt az irányvonalat kívánja követni az utcai autók fejlesztése során, melynek mentén a Forma-1-es program is halad. Az olasz szakember egy évvel ezelőtt csatlakozott az Aston Martinhoz, a DB12 a márka első autója, melyet az ő irányítása alatt terveztek.

„Lawrence Stroll vezérigazgató értesített, hogy az utcai használatra szánt termékeinket is a vállalat új filozófiája alapján tervezzük meg. A márka fejlődésének irányt adó trendeket pontosan definiálnunk kell. Tevékenységünket az intenzitás jellemzi legjobban, a Forma-1-es csapatunk is hasonló elvek alapján működik” – fogalmazott Fedeli.

Az olasz szakember szerint jelenleg az Aston Martinnál zajlanak a legizgalmasabb projektek. A vállalat egy teljesen új irányt vesz a közeljövőben, miközben tiszteletben tartják a múlt értékeit. Kérdés, milyen mértékben befolyásolja a dolgok alakulását a Forma-1-es tapasztalat?

„Fernando Alonso azon kevés F1-es pilóták egyik, akik komolyan érdeklődnek a márka utcai autós szekciója iránt is. Így a gyárban dolgozók elsőkézből kaphatják meg a Forma-1-es tapasztalatot, ami még különlegesebbé teheti a limitált darabszámban előállított sportautóinkat” – tette hozzá az Aston Martin technológia igazgatója.

A Forma-1-ben 2026-tól Honda erőforrással állnak majd rajthoz, addig azonban biztosan marad a szoros együttműködés a Mercedesszel, mely az Aston Martin elektromos autóira is kiterjed. Roberto Fideli hangsúlyozta, a német partnerük nem csak az erőforrást, hanem a teljes elektromos platformot biztosítja számukra, így az ő hozzáadott értékük nélkül komoly problémáik lennének.

A hétvégi Kanadai Nagydíjon Fernando Alonso folytatta remek szereplését, Lewis Hamilton támadásait elhárítva a 2. helyen ért célba. Egy ponton azt mondta a mérnökének, hogy ő meg akarja nyerni a futamot, ám Max Verstappent ezen a napon sem lehetett megállítani.

Eric Alonso/Getty Images
Magyar nyertesek az online kaszinókban: Inspiráló történetek nagy nyereményekről Gulyás Gergely: Brüsszel kényszerítette ránk az üzemanyagok jövedéki adójának emelését

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!