Bemutatta a BMW az X2 M-csúcsmodelljét

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Az M35i négyhengeres motorral érkezik a kínálat tetejére, és több szempontból is úttörőnek számít.

A bajor gyártó legutóbbi crossovere 2018 elején mutatkozott be a Detroiti Autószalonon. Az X2-t még az X7-es zászlóshajó előtt bevezette kínálatába a BMW, mostantól pedig nem csak M-sportcsomaggal érhető el. Az európai piacra 2019 tavaszán kezdik gyártani a valódi M35i kivitelt.

BMW X2 M35i elölről.

Az M35i a fronthajtású modell platformjára épül, de csak XDrive összkerék-hajtással lesz kapható. Ez a sportos SUV több szempontból is úttörőnek számít annak ellenére, hogy a BMW elkövette azt a szentségtörést, hogy négyhengeres motort rakott egy M-modellbe. Ez az első M Performance jármű, melybe négyhengeres motort építettek, ráadásul ez a legerősebb, melyet valaha sorozatgyártású autóba rakott a német gyártó.

A 2.0 literes turbós motort szépen megdolgozta a BMW, a végeredmény pedig 306 lóerő és 450 Nm maximális nyomaték lett. Átdolgozták az autó hűtési rendszerét is, hogy teljesítmény mindig megfelelő legyen. A 0-100-as gyorsuláshoz pedig 4,9 másodpercre van szüksége az X2-nek. A motorhoz nyolcsebességes Steptronic automata váltót kapcsoltak, mely rajtautomatikával egészül ki.

BMW X2 M35i hátulról

Szintén ez az első BMW modell, melynek elöl is M sport-differenciálműve van. Átdolgozták a felfüggesztést is, alapáron jár az adaptív M sportfutómű. A fékek teljesítményét is növelték, valamint csiszoltak a kormányművön is a jobb vezethetőség érdekében.

BMW X2 M35i fényszóró.

Az autó megjelenése az M sportcsomagos X2-ről lehet ismerős. Elöl cérium-szürke keretbe foglalt veséket és oldalsó légbeömlőket találni, továbbá a külső visszapillantók is megkapták ezt a színt. Az autó hátulján finom spoiler kapott helyet, a kipufogógázok megfelelő kivezetéséről pedig két 10 centi átmérőjű vég gondoskodik.

Belül is a sportos hangulatnak megfelelő elemeket látni. Alapáron jár az M bőrkormány, felárért pedig egyedi, több anyagból és színből összeállított sportülések is kérhetőek. Az ajtókárpiton feltűnik az M35i felirat, ezzel jelezve, hogy nem akármilyen X2 ez. A BMW a vezetéstámogató elektronikákkal sem fukarkodik, rendelhető többek közt színes head-up display, dugóasszisztens és parkolást segítő rendszer is.

BMW X2 M35i beltere.

Forrás:

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Számos BMw típus mellett megújul az X1 is.
2018. szeptember 20.
A BMW 2018 őszén számos újítást mutat be, köztük az új 1-es sorozatot
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja