Bemutatta a BMW az X2 M-csúcsmodelljét

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Az M35i négyhengeres motorral érkezik a kínálat tetejére, és több szempontból is úttörőnek számít.

A bajor gyártó legutóbbi crossovere 2018 elején mutatkozott be a Detroiti Autószalonon. Az X2-t még az X7-es zászlóshajó előtt bevezette kínálatába a BMW, mostantól pedig nem csak M-sportcsomaggal érhető el. Az európai piacra 2019 tavaszán kezdik gyártani a valódi M35i kivitelt.

BMW X2 M35i elölről.

Az M35i a fronthajtású modell platformjára épül, de csak XDrive összkerék-hajtással lesz kapható. Ez a sportos SUV több szempontból is úttörőnek számít annak ellenére, hogy a BMW elkövette azt a szentségtörést, hogy négyhengeres motort rakott egy M-modellbe. Ez az első M Performance jármű, melybe négyhengeres motort építettek, ráadásul ez a legerősebb, melyet valaha sorozatgyártású autóba rakott a német gyártó.

A 2.0 literes turbós motort szépen megdolgozta a BMW, a végeredmény pedig 306 lóerő és 450 Nm maximális nyomaték lett. Átdolgozták az autó hűtési rendszerét is, hogy teljesítmény mindig megfelelő legyen. A 0-100-as gyorsuláshoz pedig 4,9 másodpercre van szüksége az X2-nek. A motorhoz nyolcsebességes Steptronic automata váltót kapcsoltak, mely rajtautomatikával egészül ki.

BMW X2 M35i hátulról

Szintén ez az első BMW modell, melynek elöl is M sport-differenciálműve van. Átdolgozták a felfüggesztést is, alapáron jár az adaptív M sportfutómű. A fékek teljesítményét is növelték, valamint csiszoltak a kormányművön is a jobb vezethetőség érdekében.

BMW X2 M35i fényszóró.

Az autó megjelenése az M sportcsomagos X2-ről lehet ismerős. Elöl cérium-szürke keretbe foglalt veséket és oldalsó légbeömlőket találni, továbbá a külső visszapillantók is megkapták ezt a színt. Az autó hátulján finom spoiler kapott helyet, a kipufogógázok megfelelő kivezetéséről pedig két 10 centi átmérőjű vég gondoskodik.

Belül is a sportos hangulatnak megfelelő elemeket látni. Alapáron jár az M bőrkormány, felárért pedig egyedi, több anyagból és színből összeállított sportülések is kérhetőek. Az ajtókárpiton feltűnik az M35i felirat, ezzel jelezve, hogy nem akármilyen X2 ez. A BMW a vezetéstámogató elektronikákkal sem fukarkodik, rendelhető többek közt színes head-up display, dugóasszisztens és parkolást segítő rendszer is.

BMW X2 M35i beltere.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019-es BMW X4 M40i tuning elölről
2019. szeptember 24.
A BMW crossover modellje Flamenco vörös fényezést kapott.
Számos BMw típus mellett megújul az X1 is.
2018. szeptember 20.
A BMW 2018 őszén számos újítást mutat be, köztük az új 1-es sorozatot

További hírek