Bemutatta a BMW az X2 M-csúcsmodelljét

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Az M35i négyhengeres motorral érkezik a kínálat tetejére, és több szempontból is úttörőnek számít.

A bajor gyártó legutóbbi crossovere 2018 elején mutatkozott be a Detroiti Autószalonon. Az X2-t még az X7-es zászlóshajó előtt bevezette kínálatába a BMW, mostantól pedig nem csak M-sportcsomaggal érhető el. Az európai piacra 2019 tavaszán kezdik gyártani a valódi M35i kivitelt.

BMW X2 M35i elölről.

Az M35i a fronthajtású modell platformjára épül, de csak XDrive összkerék-hajtással lesz kapható. Ez a sportos SUV több szempontból is úttörőnek számít annak ellenére, hogy a BMW elkövette azt a szentségtörést, hogy négyhengeres motort rakott egy M-modellbe. Ez az első M Performance jármű, melybe négyhengeres motort építettek, ráadásul ez a legerősebb, melyet valaha sorozatgyártású autóba rakott a német gyártó.

A 2.0 literes turbós motort szépen megdolgozta a BMW, a végeredmény pedig 306 lóerő és 450 Nm maximális nyomaték lett. Átdolgozták az autó hűtési rendszerét is, hogy teljesítmény mindig megfelelő legyen. A 0-100-as gyorsuláshoz pedig 4,9 másodpercre van szüksége az X2-nek. A motorhoz nyolcsebességes Steptronic automata váltót kapcsoltak, mely rajtautomatikával egészül ki.

BMW X2 M35i hátulról

Szintén ez az első BMW modell, melynek elöl is M sport-differenciálműve van. Átdolgozták a felfüggesztést is, alapáron jár az adaptív M sportfutómű. A fékek teljesítményét is növelték, valamint csiszoltak a kormányművön is a jobb vezethetőség érdekében.

BMW X2 M35i fényszóró.

Az autó megjelenése az M sportcsomagos X2-ről lehet ismerős. Elöl cérium-szürke keretbe foglalt veséket és oldalsó légbeömlőket találni, továbbá a külső visszapillantók is megkapták ezt a színt. Az autó hátulján finom spoiler kapott helyet, a kipufogógázok megfelelő kivezetéséről pedig két 10 centi átmérőjű vég gondoskodik.

Belül is a sportos hangulatnak megfelelő elemeket látni. Alapáron jár az M bőrkormány, felárért pedig egyedi, több anyagból és színből összeállított sportülések is kérhetőek. Az ajtókárpiton feltűnik az M35i felirat, ezzel jelezve, hogy nem akármilyen X2 ez. A BMW a vezetéstámogató elektronikákkal sem fukarkodik, rendelhető többek közt színes head-up display, dugóasszisztens és parkolást segítő rendszer is.

BMW X2 M35i beltere.

Forrás:

További autós hírek

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Kapcsolódó írások

2019-es BMW X4 M40i tuning elölről
2019. szeptember 24.
A BMW crossover modellje Flamenco vörös fényezést kapott.
Számos BMw típus mellett megújul az X1 is.
2018. szeptember 20.
A BMW 2018 őszén számos újítást mutat be, köztük az új 1-es sorozatot
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.