2023. május 24. | 21:50

A Tesla vezérigazgatója mindent megtesz, hogy a címlapokra kerüljön.

Tavaly októberben mutatta Elon Musk az Optimus névre keresztelt humanoid robotot. A milliárdos üzletember komoly érdeklődésre számít ebben az üzletágban, a közelmúltban a közösségi médiában megjelent képek alapján közelebbi kapcsolatba is került a gépekkel.

Pablo Guerrero fotóművész alkotásain a Tesla vezérigazgatója női robotokkal csókolózik. A képeket természetesen azonnal felkapta a közösségi média, a látszat azonban néha csal.

A fényképeket ugyanis a mesterséges intelligencia generálta, Musk tehát a valóságban nem került ennyire intim viszonyba a robotokkal. Pedig többen már az üzletember következő feleségét vélték felfedezni a humanoid gépekben.

„Elon Musk bemutatja leendő feleségét? Vajon ki lehet ő? Nos, íme az első robot, melyet a mesterséges intelligencia kifejezetten olyan női tulajdonságokkal ruházott fel, melyek imponálnak a Tesla vezérének. Úgy tűnik, ezeket nem sikerült megtalálnia egyetlen emberi lényben sem, a tökéletes hölgy talán nem is létezik számára” – írta egy felhasználó a Twitteren.

A prototípus bemutatása óta a Tesla Optimus robotjai hatalmas fejlődésen mentek keresztül. Egy héttel ezelőtt az elektromos autókat gyártó vállalat részvényesei láthatták azt a videót, melyben a humanoid gépek sétálnak, egyszerű feladatokat hajtanak végre és a Tesla eszközeit használják.

Elon Musk szerint csak idő kérdése, hogy ezek a robotok az emberekkel egyenrangú társak legyenek. Valószínűleg nem a magánéletben értendő társra gondolt, ám a mesterséges intelligenciával szerkesztett képek láttán ez sem tűnik elképzelhetetlen forgatókönyvnek.

 

Theo Wargo/ Wirelmage/ Getty Images