A BMW is fejleszti a saját traffipax-killer technológiáját

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-12, 08:19

Eddigi legnagyobb over-the-air frissítése ez a márkának, amelyben több szolgáltatás is frissül és újak is helyet kapnak. Ilyen például a radarokat figyelő rendszer is.

A BMW nemrég mutatta be az eddigi legnagyobb szoftverfrissítését, amibe bele tartozik a navigáció és a parkolást rásegítő program fejlesztése is. A német márka továbbra is tesztel olyan szolgáltatásokat, amelyek fizetős módon elérhetők az ügyfeleik számára azután, hogy megvásárolták az adott autót. Például ha a tulaj melegebb éghajlatról hidegebbre költözik, utólag eg frissítéssel elérhetővé tudják tenni számára az ülésfűtést egy bizonyos összeg ellenében.

Ez egy olyan funkciót is tartalmaz majd a jövőben, amely segít elkerülni a telepített traffipaxokat és rendőrségi méréseket, de nem úgy, ahogy korábban egyszer felmerült a gyanú, miszerint a BMW megpróbálja egy program segítségével kikerülni a károsanyag-kibocsátási teszteket.

 

BMW központi kijelző rendszer és a műszerfal közelebbről

A rendszer még fejlesztés alatt áll, azonban a Here Technologies rendszerével együtt kiválóan szűrheti ki a beépített radarokat, lézeres megfigyelőket és az ideiglenesen rögzített mobil forgalmi kamerákat. A BMW módszere nem olyan, mint a Waze felhasználói bejelentés alapú szisztémája.

Új BMW modell a megújult orr résszel egy erdőben menet közben, féloldalról

Az természetesen most sem egyértelmű, hogy a BMW mely országokban tervezik elérhetővé tenni a rendszert, azt azonban feltételezik, hogy amely új modellben benne van a frissített, új szoftver, abban ez a funkció is elérhető lesz. A szolgáltatást három hónapig ingyenesen lehet majd használni, amelyet követően a 15 hónapos előfizetésért 25 dollárt (mai aktuális árfolyammal számítva, 7500 forint) kell majd fizetni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Sofőr keze a kormányon
2021. április 01.
A navigációs alkalmazás először az Egyesült Államokban teszi elérhetővé a funkciót, melyet később a világ minden pontjára kiterjeszthetnek.

További hírek