2020. február 07. | 13:26

Kémfotók készültek az 4-es BMW-ről a külön identitásnak tekinthető hűtőrácsáról.

Az erről készült kép először az Evolve Automotive Facebook oldalára került fel, majd később a hátuljáról is találtak képet Germancarforums csatornáján. Függetlenül attól, hogy ez a BMW 4-es sorozatába tartozó kupé vagy a nyitható tetejű változat, a hatalmas ikervesék mindenesetre kísértetiesen hasonlítanak a Concept 4-en látottakra.

Vannak azonban finom különbségek, mivel az autó rácsán fekete vagy karosszéria színű középső elválasztó és eltérő hálómintázat szerepel. Az előbbi hasonlít a Kia úgynevezett Tigrisrácsához, csak nagyobb kivitelben. Az utóbbi pedig ugyanaz, mint ami a prototípuson megfigyelhető.

A hűtőrácson kívül számos más stílusbéli részlet visszaköszön a Concept 4-ről, többek között a V alakú központi légbevezető és a fényszórók. A masszív orr kiképzés igazából nem túl meglepő, mivel többször is lencsevégre kapták már.

A 4-es sorozat a 3-as nyomában lép és különféle motorok széles választékát kínálja majd. A piacra kerüléskor a 430i-re számít a világ, amelynek az orrában egy 2,0 literes, turbós, négyhengeres erőforrás dolgozik majd, ez pedig 255 lóerő és 400 Nm nyomaték leadására lesz képes. Az erősebb M440i később csatlakozhat az előbbihez, ebben egy 3,0 literes, turbós, hathengeres motor 382 lóereje és 500 Nm-e teljesít majd szolgálatot.

Később egy teljesen új M4 várható, abban egy 3,0 literes M TwinPower Turbo erőforrás teljesít majd szolgálatot, a 473 lóerő és 599 Nm pedig bőven elég egy kis mókához. A csúcsot a versenyváltozat képviseli a maga 503 lóerejével és az 599 Nm nyomatékával.