Diadalmaskodik-e a BMW M4 GT4 az első versenyén?

Frissítve:
2018-11-02, 16:11

A BMW M4 GTS-nél is durvább pályagépet szeretnél? A BMW M4 GT4-et a Nürburgringen mutatták be a napokban, a 24 órás versenyen való debütálása előtt.

BMW M4 GT4

Egy ízig-vérig versenyautót láthatsz a képeken, ami a BMW M4 Coupe alapjaira épült. A 3.0 literes, hathengeres turbómotor természetesen a hátsó kerekeket hajtja, a villámgyors váltásról pedig a duplakuplungos hétfokozatú sebességváltó gondoskodik.

BMW M4 GT4

Az autót élesebbre hangolták, könnyebb kipufogó rendszert kapott, nagyobb fékekkel és a keményebb felfüggesztéssel vértezték fel. A 24 órás Nürburgring-i verseny pedig megköveteli a hatalmas, 125 literes üzemanyagtartályt. 

BMW M4 GT4

A versenyre hangolt stabilizátorok és az ABS-el ellátott fékek is a fejlesztés részei, természetesen a karbon karosszéria elemekből sincs hiány. A tető, az ajtók, a motorháztető, a szárnyak és a szplitterek is szénszálas erősítésű műanyagból készültek.

BMW M4 GT4

Az „mezei” M4-hez képest a GT4 még inkább a versenypályára termett, az értékesítése 2018-tól fog megkezdődni. A hétvége kérdése viszont az, hogy vajon a GT4 ér-e be elsőnek a célba? Vagy a Porsche Cayman? Esetleg a Ford Mustang, McLaren 570S vagy az Audi R8?

BMW M4 GT4

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

További autós hírek

Szokásos délutáni dugó a Szentendrei úton befelé. A legtöbben sorolnának be a békásmegyeri lakótelep irányába és mivel egy sáv kanyarodik…

Mint azt tegnap mi is megírtuk, hatalmas méretű szállítmány miatt korlátozzák több autópályán a forgalmat. Több fotó és videó is…

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka, a szlovák D2-es autópályára riasztották a rendőröket, miután egy autós a forgalommal szemben haladt – számolt…

Szerda, csütörtök és péntek éjszaka egy extrém méretekkel rendelkező szerelvény bukkan fel a magyar autópályákon. A budapesti bazilikánál alig kisebb,…

Aki gyakran halad kifelé a Gyömrői úton, az bizonyára ismeri a helyszínt és tette már meg számtalanszor azt, hogy a…

Kapcsolódó írások

Képeken az új BMW 3-as limuzin
2018. augusztus 16.
A Nürburgringen tesztelik az új BMW 3-as modellt, ahol bár felmatricázva, de néhány gyári fotó is készült róla.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2019. december 01.
Videógyűjtemény a Nürburgrin Nordschleife aszfaltcsíkjáról, de nem úgy, ahogy megszoktad
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.