Mire jó a Podcast Republic?

A Podcast műfaj 2004-ben jelent meg, az azóta eltelt időben rengeteg rajongója lett, de sokak számára még mindig ismeretlen. Alapvetően hasonlít a rádióhoz, csak itt a tartalmat az interneten teszik közzé. A feltöltést követően online elérhetőek mindenki számára, továbbá lehetőséged is van feliratkozni az egyes csatornákra.

Podcast Republic bemutató

Ezután megjelennek számodra az aktuális adások, amiket hallgathatsz, vagy ha nagyon megtetszett akár le is tölthetsz. Manapság, szinte mindenkinek van olyan eszköze, amire le lehet szedni olyan alkalmazást, amivel elérhetőek ezek a hanganyagok. Most a Podcast Republic – Podcast & Audiobook applikációt próbáltam ki Androidra, ami az értékelések alapján ígéretesnek tűnik.

Hogyan működik a Podcast Republic?

A Play Store-ból ingyenesen letöltheted, majd utána egyből használatba is veheted az appot. Nincsen feleslegesen hosszú ismertető, nem szükséges fiókot csinálnod, ami szerintem megkönnyíti az életedet. Ha már régóta használsz okostelefont, nem fog gondot okozni a működtetése. Ha mégis felmerülne benned kérdés, a Help fül alatt találhatsz rá választ.

Podcast Republic vezetés közbenre

Podcast adásokat kereshetsz név vagy URL cím alapján. Ha még magad sem tudod, mi az, ami érdekelne, körülnézhetsz a Top charts menüpontban, ahol különböző kategóriák szerint vannak felsorolva a legnépszerűbb csatornák. Művészetektől kezdve, a híreken át a sportig szinte bármit választhatsz. Ez kezdésnek tök jó, láthatod a legtrendibb adásokat, innen pedig tovább tudod szűkíteni érdeklődési körödnek megfelelően. Ha egy megtetszett, feliratkozhatsz rá, hogy a továbbiakban ne veszíts időt a kereséssel, illetve így a legfrissebb tartalmakról is kapsz értesítést.

Podcast Republic topcharts applikáció bemutató

Ahogy már említettem, ez egy internet alapú app, de offline használatra is van lehetőség. Még otthonról, vagy a munkahelyedről letöltheted az adásokat a telefonodra, amelyeket út közben szeretnél hallgatni. Ha valamiért rosszalkodik a rádió az autódban, akkor is hasznodra lehet az app: a legnépszerűbb hazai frekvenciák mellett, rengeteg külföldi csatorna is szerepel a választékban.

Podcast Republic autó üzemmód

Vezetés közben, az egyszerűbb kezelés végett célszerű a Car Mode-ot választanod: itt nincsenek felesleges információk, amik elterelnék a figyelmedet, csak a teljesen alap funkciók. A Settingsben testre szabhatod a háttér színét, hogy melyik ország podcastjait szeretnéd hallgatni, az értesítéseket, a letöltési beállításokat, és még sok mást.

A magyar kínálat egyelőre még nincs a nemzetközi színvonalon, de azért tisztességes mennyiségű csatorna közül tudsz válogatni. Ha tudsz angolul, akkor különösen tetszeni fog, de nem feltétel a nyelvtudás. Ez nem az applikáció hibája, a külföldi podcastok száma van többségben. Az autó hangrendszeréhez Bluetooth-al vagy kábellel csatlakoztathatod készüléked. Nem mindegyik kocsi rendelkezik ilyen lehetőségekkel, de ha van fejegységed, egy szivargyújtós transzmitterrel vezeték nélkül is tudod élvezni a nagyobb hangszórók okozta élményt. Nem nagy tétel, már 15 dollárért is rendelhetsz az Amazonról.

Podcast Republic: Megéri letölteni?

A Podcastok népszerűségét mutatja, hogy ez az app már több, mint 2 millió letöltéssel büszkélkedhet, az egyik legkedveltebb a kategóriában. Vannak kisebbek, nagyobbak, de funkciójukat tekintve nem sok eltérés van köztük. A differencia leginkább a dizájnnál, testreszabhatóságnál illetve a hallgatható adások repertoárjában mutatkozik meg.

Podcast Republic

No meg persze az idegesítő reklámok számában. Podcast lejátszóból fizetőset is letölthetsz, de szerintem ez az alkalmazás a legtöbb igényt kielégíti. Reklámmal itt is fogsz találkozni elvétve, de nem zavaróak. Ha mégis idegesítenek, a prémium funkció megvásárlásával eltüntetheted őket a szemed elől.

Forrás: CV Shark