Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szerda - 2023. december 06.
-0.5 °C
havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Elon Musk az év végére az utakra engedné az önvezető Teslákat

2022. augusztus 30. | 18:52

A Tesla vezérigazgatója abban bízik, hogy az idei év végére véglegesíteni tudják önvezető technológiájukat, a vezető nélküli járművek pedig a hatósági jóváhagyás függvényében ellephetik az amerikai és európai utakat. Elon Musk egy Norvégiában tartott eseményen kiemelte, az önvezető autók mellett a SpaceX Starship űrhajójának szenteli a legtöbb figyelmet.

„Mindkét fókuszban lévő technológiát szeretnének 2022 végéig tökéletesíteni. Ennek megfelelően a Starshipet keringési pályára állítanánk, az utakon pedig megjelenhetnének a Tesla önvezető autói. Először az Egyesült Államokban, majd Európában fognak megjelenni a járműveink, minden a hatósági engedélyezéstől függ” – fogalmazott Musk a norvégiai energiakonferencián.

A világ leggazdagabb embere korábban azt nyilatkozta, a civilizáció életképességének biztosítása érdekében nem szabad leállítani az olaj és a gáz kinyerését a földből, miközben koncentrálni kell a fenntartható energiaforrások fejlesztésére is. Musk ugyanezt a stratégiát javasolta Norvégia számára is. A jól működő atomerőművek szerinte jelenleg ballépés lenne bezárni.

„Minden idők egyik legnagyobb kihívása a fenntartható energiára és fenntartható gazdaságra történő átállás. Ehhez véleményem szerint több évtizedre lesz még szükség” – tette hozzá a dél-afrikai származású üzletember.

Az Európára leselkedő energiaválság az Unió több tagállamában aggasztó méretek ölthet. A vezető politikusok nagyjából 280 milliárd eurós segélycsomaggal enyhítenék a problémákat, ez az összeg azonban a válság méretének függvényében akár kevésnek is bizonyulhat. Az idei fűtési szezon Magyarországon is okozhat gondokat a közintézmények és a háztartások számára. Az iskolák egy részében akár a tanév munkarendjét is módosíthatják, ezzel hosszabbra nyúlhat a téli szünet, addig sem kell a tantermeket fűteni.

Nyitókép: Depositphotos

Mesés autóival emlékezünk Diego Maradonára Egy legenda: Bruce McLaren

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!