Érkezik a Citroën C3 Aircross

Frissítve:
2018-11-02, 16:11

A Citroën C3 városi terepjáróként hódítaná tovább a női szíveket. A franciák dizájn terén eddig sem fogták vissza magukat, de mit rejt majd az Aircross?

A 2017-es Genfi Autószalonon jelent meg először a C-Cross koncepciója, most ismét feltűnt, de a neve megváltozott. A franciák szerint friss szellőként fog majd belibbenni az unalmassá váló SUV szegmensbe a C3 Aircross, a stílus és a kalandvágy találkozik majd formabontó Crossoverben.

Citroen C3 Aircross

A Mazda CX-3, a Renault Capture és a Nissan Juke versenytársának tekinthető Aircross a C3-hoz képest 20 milliméterrel lesz magasabb, 4,15 méter hosszúsággal rendelkezik majd. A C3-al egyébként közös platformra épül, a hangsúlyos első és hátsó lökhárítóbetétek, a nagyméretű kerekek és a szélesített sárvédők viszont jól kiemelik SUV-os mivoltát. A grafikus elemek hangsúlyossá, a belső tér vízszintes tagolása tágassá és biztonságossá formálja az autót.

Citroen C3 Aircross

Számtalan személyre szabási opció segíti majd az egyedi kialakítást, összesen kilencféle külső színkombináció és ötféle belső hangulat közül választhatsz majd. A Citroën C3 Aircross az Advanced Comfort programnak köszönhetően városban és országúton is egyaránt otthonosan mozog majd, a lejtmenet-szabályozó funkció a Grip Control technológiával kiegészülve segíti, akár a havas, akár a homokos talajon való mozgást. Bár feleslegesnek tűnhetnek ezek a kütyük, ugyanis a források szerint nem is lesz elérhető négy-kerék meghajtással.

Citroen C3 Aircross

A motorpaletta a megszokott három hengeres PureTech benzinesekből és négyhengeres turbódízelekből áll majd. Az autót november elsején kezdik el forgalmazni Angliában, reméljük lesz annyira jó autó, mint az alapjául szolgált Citroën C3.

Citroen C3 Aircross

Forrás:

TopGear

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ikonikus Citroënek a rivaldafényben
2018. február 08.
A 2018-as Retromobile fesztiválon két ikonikus Citroën is a színre lép: 70 éves a Kacsa és idén lesz 50 a Méhari, sőt, megkezdődik a felkészülés a márka fennállásnak 100. évfordulója alkalmából.
Elszabadult a kisgömböc: Citroën C3 Aircross - Teszt
2017. november 24.
A C3 Aircross története 2017-ben indult, amikor a Citroën tovább folytatta SUV offenzíváját a nemzetközi piacon: jó hír, hogy az újgenerációs kompakt kisautó tekintélyes utastérrel rendelkezik

További hírek