Érkezik a ráncfelvarrott Dodge Charger SRT Hellcat

Közzétéve:
2018-07-04, 13:48

A Dodge Challenger mellett, testvére a Charger is kap egy kis frissítést 2019-re.

A Dodge nagyobb figyelmet fektet zászlóshajójára, az Charger SRT Hellcatre. A szuper-izomszedán 6,2 literes, kompresszoros V8-asa 707 lóerőt és 880 Nm nyomatékot képes leadni, amihez egy 8 fokozatú automata váltó tartozik. A néhány teljesítménybeli változás mellett a stílusban is fel fog tűnni pár újdonság.

Az újabb megjelenés igazából egy új hűtőrácsot takar, amely két beömlőnyílással táplálja a motort levegővel, továbbá a módosítások között találhatsz még új emblémát, szaténfekete motorháztetőt, Alcantara borítású utasteret és 20 colos Brass Monkey felniszettet.

A 2019-es Dodge Charger SRT Hellcat új hűtőmaszkja

A teljesítményfrissítések között van néhány olyan, amelyet eredetileg a 2018-as Challenger SRT Demonhoz készítettek. Ezek a következők:

Launch Assist: A keréksebesség-érzékelők a hajtáslánc károsodását okozó jellemzőket figyelik és a másodperc tört része alatt módosít a motor nyomatékán, hogy a kerekek visszanyerjék a teljes tapadásukat.

Line Lock: Blokkolja az első fékeket, hogy a gépkocsi álló helyzetben maradjon, míg a hátsó tengely szabad, így semmi nem akadályoz egy kis gumiégetést.

After-Run Chiller: A motor leállítása után egy megadott ideig tovább hűti a kompresszort és a motort.

Torque Reserve: Kiegyensúlyozott szinten tartja a fordulatszámot és kezeli az üzemanyagellátást, ami a lehetővé teszi, hogy az autó nyomaték tartalékot generáljon, amit az álló helyzetből történő gyorsuláskor használhat fel.

A 2019-es Dodge Charger SRT Hellcat a 20 colos Brass Monkey felniszetten

Már hat különböző felszereltség közül is választhatnak az ügyfelek, ezek így néznek ki: SXT ,GT, SXT AWD, R/T, R/T Scat Pack és a Hellcat

A Launch Assist és a Line Lock mostantól az R / T Scat Pack alapfelszereltségéhez tartozik. Az új kapcsoló a középkonzolon gyors hozzáférést biztosít a Launch Control vezérléséhez, amely koordinálja a motort, az erőátvitelt, a hajtásláncot és a felfüggesztést egy optimális induláshoz és gyorsuláshoz.

A 2019-es Dodge Charger SRT Hellcat Octane Red színben

A Dodge számos fényezésben elérhetővé teszi modelljét, ezek a következő fantázianevekre hallgatnak: B5 Blue, Destroyer Grey, F8 Green, Go Mango, Granite Crystal, IndiGo Blue, Maximum Steel, Octane Red, Pitch Black, Plum Crazy, TorRed, Triple Nickel és White Knuckle.

A 2019-es Charger alapmodelljei esetében, a hátsó kerékhajtású GT és  SXT, valamint az összkerékhajtású SXT AWD egy 3,6 literes V6-os erőforrást használnak, bár a GT és a SXT AWD kicsivel erősebbek, ez 300 lóerőt és 358 Nm nyomatékot takar. Az SXT esetében ez 292 lóerőt és 352 Nm-t jelent.

A Charger és a Challenger 2019-es frissítései a jelenlegi generációs platformon alapulnak ez jó hír, hogy a Dodge végre nem teljes újratervezést hajtott végre, az majd 2021 második felében lesz esedékes Sergio Marchionne, a Dodge anyavállalata, a Fiat Chrysler Automobiles vezérigazgatója szerint.

Az új Charger és Challenger értékesítése 2018 őszén indul.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1962 Plymouth Sport Fury, élénk vörös kupé, elölnézet, oldalnézet, balról, távolról fotózva
2020. március 01.
A Plymouth 1959-ben mutatta be az első generációs Fury-t, ami olyan sikeressé nőtte ki magát, hogy egészen ’78-ig gyártották. Ma közülük mutatok be 6+2 szériát!
1966 Lincoln Continental, fekete 2+2 kupé, ültetett
2018. október 26.
Most végre megtudhatod, melyik autók voltak az amerikai autógyártás történetének legtermetesebb példányai!

További hírek