2024. január 19. | 16:24

Az indítás mellett az ajtók kinyitására, valamint fizetésre is használható lesz a Continental új arcfelismerő technológiája.

Az ujjlenyomatos feloldás mellett egyre nagyobb teret hódítanak az arcfelismerő funkciók a digitális eszközeinken. Az okostelefonok többségén már működik a megoldás, a Continental most a járművek kinyitásához és beindításához alkalmazná a technológiát.

A német vállalat elképzelései szerint a rendszereket az autón kívülre és belülre egyaránt lehetne telepíteni. A nyitáson és indításon kívül az arcfelismerés segítségével, az infotainment eszközön keresztül akár digitális fizetésre is lehetőség nyílhat.

A valódi újdonságot az a rejtett kamera jelenti, melyet a Continental mérnökei fejlesztettek ki. Az eszközt az információs-szórakoztató képernyő mögé lehet beszerelni, ennek köszönhetően a tervezőknek nem kell semmilyen változtatást eszközölni az autók belső terében.

„A mi olvasatunkban a felhasználói élményhez nem csak a funkcionális és műszaki, hanem az esztétikai paraméterek is hozzátartoznak. Kifinomult kényelem és biztonság – mindez láthatatlan formában – jelenti számunkra a valódi sikert” – mondta Dr. Boris Mergell, a Continental felhasználói élményért felelős vezetője.

A Continental kameráit az autó B-oszlopába is probléma nélkül be lehet építeni, így az arcfelismerő technológiát az ajtók kinyitására is lehet használni. Biztonsági okokból az érzékelők megvizsgálják, hogy emberi arcvonásokkal van-e dolguk, így a tulajdonosról készült fénykép nem lesz elég az üdvösséghez.

Jogosan merül fel a kérdés, vajon miért akarnánk még több adatot az autógyártók rendelkezésre bocsátani. A Continental erre azt mondja, az ő megoldásuk olyan előnyökkel jár, melyet egyszerű kulcsokkal nem lehet elérni.

Egy beállításnak köszönhetően megoldható, hogy az autód rögtön beinduljon, amint odaérsz a jármű mellé. Amennyiben a gyerekek adatait is beviszed a rendszerbe, akár ők is ki tudják nyitni az ajtókat, de az indításhoz már nem lenne jogosultságuk.