Fiatalodik az S63 kupé és cabrio - FOTÓK!

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Megérkeztek a képek a ráncfelvarrott S Mercedes kétajtós változatairól, még sportosabbá lett a pacek és a motor is drasztikusan változik

Már 2014 óta gyártják a C217 kódnevű Mercedes AMG kupét. Elérkezett tehát nagyjából életciklusa feléhez, így már aktuálissá vált a facelift. A Mercedes nem állt meg az apró külső finomításnál, az 5.5 literes duplaturbós V8-ast is megpiszkálta, 1.5 litert vesztett lökettérfogatából. Az új, 4000 köbcentis szív természetesen nem lett gyengébb, csak erősebb. A teljesítmény 585 lóerőről 612 lóra nőtt és elképesztő 900 Nm nyomatékot nyújt.

Mercedes S ráncfelvarrás

A 2018-as modellév S osztályai már így hagyják el a gyárat

Az eddig is izmos S kupé még keményebb lett. Az összkerekes két tonnás monstrum így már 3.5 másodperc alatt futja a százat, a hátsókerekes változatnál ez kicsivel több. Az S65 621 lóerős, 6 literes motorján nem faragtak a mérnökök.

Mercedes S osztály facelift

Az S kupé profilja továbbra is gyönyörű, ezt nem is nagyon bántották

A külső módosítások is elég feltűnőek, az első hűtőrácsot megörökölte az AMG GT-R-től és a lökhárító vonalait is ehhez igazították. Az autó oldalán a küszöbléc apró változása árulkodik a frissítésről. A hátsó lámpák egyenként vezérelt OLED lámpák lettek, a lökhárító diffúzora pedig még agresszívebb lett. A "sima" S nem változik ilyen drasztikus mértékben.

Mercedes Benz S kupé

Csak avatott szemek veszik észre az OLED lámpákat

Az asszisztenciák terén eddig is alaposan ki volt tömve a Sonderklasse, de a legújabb technológiák is helyet kapnak a kontinenscirkáló kupéban. Frissül a masszázsfunkciók palettája is, a tökéletes kényelem érdekében. A beltérben nem kell drasztikus alakításokat keresni, a Command kétkijelzős rendszere viszont egybeolvadt.

Mercedes S coupé

Természetesen a nyitott tetős S-sem marad ki a ráncfelvarrásból

A Mercedes remek érzékkel nyúlt az eddig is gyönyörű, 5 méteres luxuskupéhoz. A leghangsúlyosabb ívelt, finom vonalak megmaradtak, ezeket egészíti ki az új hűtőrács és határozott lökhárító vonalai.

További autós hírek

Amikor a körforgalomban Vin Dieselnek képzeled magad, de a közönség nem értékeli a produkciódat – írta legújabb pofátlan(TAN)ító videójához a…

A statisztika szerint egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát, azaz majdnem egy hetet ül a forgalmi dugóban – írja az…

Olvasónk, akitől a videót kaptuk az alábbi sorokat írta: “A hölgy a Hungária krt-ról forgalommal szemben próbált lekanyarodni a Kerepesi…

Ausztriában a legkeményebb a helyzet. Ott súlyos büntetést is kiszabhatnak a dashcamet használók ellen. Tiltott még Luxemburgban és Portugáliában a…

Durván megemelte árait az elektromos autók töltőpiacának egyik meghatározó szereplője. – írja a hvg.hu Az Ionity hálózata hatalmas teljesítménnyel képes…

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!