A Honda leleplezte a vadonatúj Civicet, amely a japán autógyártó e:HEV hajtásláncát használja. Az európai vásárlók számára 2022 őszétől lesz elérhető az autó.

Az új Honda Civic

A Honda nemrég tette közzé az első képeket a vadonatúj, ötajtós Civicről, amely továbbra is a japánok egyik legfontosabb modellje Európában. A legújabb generáció a közel 50 éves örökségre épít, és a modell által ismert használhatóságot, kényelmet és látványt nyújtja.

A vállalat azt közölte, hogy a vadonatúj Civic kizárólag hibridként kerül forgalomba Európában, és ezzel a márka legújabb modellje lesz, amely a Honda fejlett e:HEV (hibrid elektromos jármű) hajtásláncával rendelkezik, és megfelel annak a célkitűzésnek, hogy 2022-ig minden európai mainstream modell elektromos hajtásláncot használjon.

Az új Honda Civic

Arról a hibrid hajtásláncról van szó, amit a nemrégiben bemutatott Jazz és Jazz Crosstar, a 2020-as CR-V, valamint az idén forgalomba kerülő vadonatúj HR-V is megkapott. A Civic iránt 1972-es bevezetése óta nagy volt a kereslet, és 170 országban több mint 27 millió darabot adtak el belőle. A vadonatúj Civic e:HEV várhatóan 2022 őszétől érkezik Európába.

Az észak-amerikai verzióról is szivárogtak ki hírek, arról hallani, hogy a tengerentúli fogyasztók a másfél literes turbómotor (180 lóerő) és a kétliteres szívó benzines (158 lóerő) közül választhatnak. A CVT automataváltó alapfelszereltség lesz, a Sport és Sport Touring felszereltségekhez pedig hatfokozatú manuális váltót is kínál a gyártó.